Gregor Arbet lähinädalatel palliplatsile ei naase

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet.
Gregor Arbet. Foto: Sille Annuk

Samal ajal kui Kalev/Cramo korvpallurid ja treenerid olid eile 12 tundi teel Ukrainasse Mariupolisse, ravis üks meeskonna tugitalasid Gregor Arbet kodus oma vigast jalga.



Nii on see olnud juba paar viimast nädalat – Eesti koondise ja Kalev/Cramo liidrite hulka kuuluv mees pole saanud meeskonda toetada. Arbeti jalas pesitsev põletik ei taha kuidagi taanduda ning esialgu pole teada, millal ta palliplatsile naaseb. Lähinädalatel seda ilmselt ei juhtu.



Probleemid said alguse 11. oktoobril Eesti karikafinaalis Tartu Rockiga, kui Arbet vigastas oma hüppeliigese piirkonda. Kuna jalg ei paranenud, heitis ta nädalapäevad hiljem lõikuslauale ning lasi trauma piirkonda lõikuse abil puhastada.



Paar nädalat hiljem oli ta platsil tagasi, ent tagantjärele tarkusena tuleb tal tunnistada, et kiirustas liialt.



«Haav oli pealt kinni kasvanud, ent ilmselt seest alles lahti,» selgitas ta. «Põletik tuli sisse ning ei taha enam kuidagi taanduda.» Vahepeal läbi häda paaris mängus osalenud, ent näiteks Ühisliiga kohtumises Moskva CSKA vastu nullile jäänud mees pidi uuesti aja maha võtma ning haiguskolde taltsutamiseks antibiootikume neelama.



Nüüdseks on seegi ravikuur läbitud, ent lõplik tervenemine võtab veel aega ning palli pole põhjust kätte võtta. «Jõusaalis saan ülakeha treenida, ent jalgadega pole võimalik midagi teha.



Haav on nii ebamugavas kohas, et ühtegi asja pole võimalik jalga panna,» selgitas Arbet. «Tunnen, et käed juba sügelevad ja hing ihkab palliplatsile.» 



Arbeti kaaslased jõudsid aga pärast pool ööpäeva kestnud reisi Musta mere kaldal asuvasse Mariupolisse, et juba kell 14 minna vastakuti Ukraina mulluse meistri Azovmašiga. Enne seda mängu pole kalevlastel Ühisliigas kirjas ühtegi võitu.



Eile keskpäeval lendas meeskond Kiievisse, veetis seal mitu pikka tundi ning lendas edasi Donetskisse. Kaevurite linnast sõideti mängupaika bussiga. «Kohale jõuame umbes kell kaksteist või üks öösel,» rääkis Kalevi abitreener Alar Varrak enne teeleasumist.



Oktoobris kohtusid meeskonnad Tallinnas ning toona jäid Eesti meistrid alla 61:100. Võrreldes selle ajaga on Azovmašis vahetunud peatreener – Rimas Girskise asemel juhendab meeskonda Andrei Podkavõrov – ning juurde toodi kaks leegionäri.



31-aastane tagamees Fred House on mänginud paljudes tugevates klubides, viimati Venemaal Rostovi Lokomotiivis. Teine lisanduja on nigeerlane Ejike Ugboaja.



Paraku pole kalevlastel uuenenud meeskonna tegutsemisest selget pilti. Viimati kaotas Azovmaš EuroCupi turniiril Berliini ALBA-le 73:74, ent selle mängu videosalvestis polnud eile lõunaks veel kalevlaste käsutusse jõudnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles