Hiinlased püstitasid iluuisutamise GP-finaalis maailmarekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste üksiksõidus sai kolmanda koha ameeriklane Johnny Weir.
Meeste üksiksõidus sai kolmanda koha ameeriklane Johnny Weir. Foto: Reuters / Scanpix

Kaks aastat tagasi Jaapani pealinnas Tokyos peetud iluuisutamise MMil kolmanda maailmameistritiitli võitnud ning seejärel tippspordist loobunud Hiina paarissõitjad Xue Shen – Hongbo Zhao tegid tänavu comeback’i ning teenisid tänu kahele GP-etapivõidule koha finaaletapile, kus saavutasid uue maailmarekordiga esikoha.

Nii Salt Lake City kui ka Torino olümpial pronksmedali võitnud Shen ja Zhao kogusid samuti Tokyos peetud finaaletapil 214,25 punkti, olles konkurentidest selgelt paremad.

Teise koha said isikliku tippmargi 201,86 punktiga 2006. aasta maailmameistrid hiinlased Qing Pang – Jian Tong. Kolmanda kohaga pidid leppima viimasel kahel aastal maailmameistritiitli võitnud Saksamaa esindajad Aljona Savtšenko – Robin Szolkowy 200,38 punktiga. Nende isiklik rekord on novembri lõpus Kanada GP-etapil kogutud 206,71 punkti. See oli siiani ka maailmarekord, ent nüüd lõid hiinlased selle üle.

Naiste üksiksõidus võidutses GP-finaaletapil tänavune maailmameister korealanna Yu-Na Kim 188,86 punktiga. Kimi isiklik rekord on 210,03 punkti, mis on ühtlasi naiste üksiksõidus maailmarekord.

Teise koha sai 2007. aasta maailmameister jaapanlanna Miki Ando 185,94 punktiga, kolmas oli isikliku tippmargi 174,00ga jaapanlanna Akiko Suzuki.

Meeste üksiksõidus võidutses samuti tänavune maailmameister – ameeriklane Evan Lysacek võitis isikliku rekordi 249,45 punktiga.

Teine oli jaapanlane Nobunari Oda 243,36 punktiga, kolmanda koha sai ameeriklane Johnny Weir 237,35 punktiga. Lühikava järel liidrikohal olnud jaapanlase Daisuke Takahashi vabakava ebaõnnestus täielikult ning ta pidi leppima viienda kohaga.

Jäätantsus teenisid esikoha ameeriklased Meryl Davis – Charlie White. Tänavusel MMil neljanda koha saanud Davis – White jäid küll vabakavas napilt alla MMil pronksi võitnud Kanada paarile Tessa Virtue – Scott Moir, kuid suutsid kokkuvõttes 169,44 punktiga esikoha võtta. Kanadalased kogusid 168,22 punkti.

Kolmanda koha said 147,62 punktiga prantslased Nathalie Pechalat – Fabian Bourzat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles