Igor Prins ja Marko Kristal külastasid Olympiacost

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia peatreener Igor Prins.
Levadia peatreener Igor Prins. Foto: Raigo Pajula

Jalgpalliklubi Tallinna FC Levadia peatreener Igor Prins ja spordidirektor Marko Kristal külastasid Kreeka kõrgliiga klubi Pireuse Olympiacost ning tutvusid klubi ülesehituse ja igapäevatööga.

Prins ja Kristal kohtusid Olympiaciose brasiillasest peatreeneri Zicoga, kellega vesteldi tänapäeva jalgpallist ning treeningmeetoditest, kirjutab Levadia kodulehekülg.

 «Rääkisime Zicoga ühe tunni ja aeg möödus kiiresti. Kuulsime palju huvitavat tema jalgpallialastest kogemustest ning lähenemisest treeningprotsessile,» meenutas Prins jutuajamist jalgpallimaailma tõelise legendiga.

Veel kohtusid FC Levadia treenerid Olympiacose peaskaudi Andreas Niniadise, noorteakadeemia juhi Charalambos Zelenitsase ning mitmete teiste klubi juhtfiguuridega.

Prins ja Kristal lälgisid Olympiacose esindusmeeskonna avalikkusele suletud treeninguid ning kahte Olympiacose kodumängu Georgios Karaiskakise nime kandval modernsel staadionil - UEFA Meistrite Liiga H-alagrupi viimast kohtumist Londoni Arsenaliga ning Kreeka liiga heitlust Panthrakikosega.

«Kreekas pole klubidel duubelvõistkondi. Üks päev enne liigamängu on omavahel vastamisi klubide U-21 noortevõistkonnad ja nii külastasime ka Olympiacose ja Panthrakikose vahelist tulevikumeeste kohtumist. Kreeka on küll tuntud jalgpallimaa, kuid siiski pole Olympiacosel päris kõikide vanusekäikude võistkondi,» vahendas Kristal UEFA Meistrite Liigas kaheksandikfinaali jõudnud klubis kogetut. «Mitmel puhul on ühes võistkonnas kahel aastal sündinud poisid (U-17, U-15 jne). Iga noortevõistkonna juures tegutsevad kaks treenerit. Igal noortetreeneril on kaks omakorda võistkonda - ühe juures tegutseb ta peatreenerina ning teise juures abitreenerina.»

«Tänapäeva jalgpallis on peamiseks tulemus ning seepärast kulutavad kõik Euroopa suurklubid palju raha välismängijate palkamiseks ega oota piisavalt kannatlikult oma noorte sirgumist heal tasemel mängumeesteks,» jätkas Kristal. «Erandiks pole ka Olympiacos, kus teiste seas mängivad rootslane Olof Mellberg, inglane Matt Derbyshire, hispaanlane Raul Bravo ja paljud teised nimekad jalgpallurid.»

Prins ja Kristal külastasid ka Olympiacose uut treeningbaasi. «Suurepärane kompleks. Minu arvates on seal olemas kõik, mida Euroopa karikasarjades edukalt esineva klubi esindusvõistkond vajab alates suurepärastest väljakutest kuni massaažiruumide ja saunadeni välja,» arutles Prins. «Väga kasulik reis ja palju uusi teadmisi, mis kindlasti aitavad meid oluliselt ka igapäevatöös. Tänapäeva jalgpallis on väga oluline ringi liikuda ja teiste klubide kogemusi üle võtta.»

Pireuse Olympiacos on 37-kordne Kreeka meister ja 24-kordne karikavõitja. Seejuures on Olympiacos võitnud Kreeka meistritiitli koguni viimasel viiel aastal järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles