Hispaania kaotas EMil põnevusmängus lisaajal Itaaliale

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Rodriguez (vasakul) ja Hispaania koondis mängisid Itaalia vastu maha suure eduseisu.
Sergio Rodriguez (vasakul) ja Hispaania koondis mängisid Itaalia vastu maha suure eduseisu. Foto: SCANPIX

Sloveenias jätkuval korvpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniiril sai kolmanda kaotuse Hispaania, jäädes lisaajal 81:86 alla Itaaliale.

Omapäraselt kulgenud kohtumise esimese veerandaja võitis 24:12 Itaalia, kuid teise jällegi 25:13 Hispaania ning puhkepausile mindi seetõttu viigiseisus. Kolmanda veerandaja lõpul ja teise alguses tegi Hispaania aga ühepunktilisest kaotusseisust 18:3 spurdi ning mäng näiski olevat tehtud.

Viis minutit enne lõpuvilet veel 13 punktiga taga olnud Itaalia alustas marulist tagaajamist ning jõudis 21 sekundit enne neljanda veerandaja lõppu omapoolse 15:4 spurdi toel vaid kahe punkti kaugusele. Sergio Rodriguez viskas seejärel mõlemad vabavisked mööda ja kaks sekundit enne lõppu murdis Marco Belinelli korvi alla, kuid ei tabanud lähiviset. Pall läks siiski hispaanlastest auti ning allesjäänud 2,1 sekundiga suudeti see toimetada Luigi Datomele, kes tõi 0,1 sekundit enne lõpusireeni korvi alt tabloole viiginumbrid.

Lisaaeg kuulus juba üsna selgelt Itaaliale ning ehkki hispaanlased jõudsid lõpusekunditel veel mitu korda kolme punkti kaugusele, realiseerisid itaallased külma rahuga vabaviskeid. Hispaanlased viskasid seejuures järjest mööda koguni 13 (!) viimast kaugviset.

Itaallaste parim oli 25 punkti ja seitsme lauapalliga Alessandro Gentile. Pietro Aradori viskas 17 punkti, Marco Belinelli lisas 16 punkti ja kaheksa lauapalli. Hispaaniale tõi Marc Gasol 32 punkti ja kümme lauapalli, püstitades ühtlasi käesoleva finaalturniiri individuaalse punktirekordi - eelmine kuulus 31 punktiga Mirza Teletovicile. Sergio Rodriguez viskas 18 punkti ja andis kuus korvisöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles