Soome koondis pani oma turniirile võiduga ilusa punkti

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome korvpallikoondis (sel pildil Petteri Koponeni isikus, vasakul) pani väljakuperemehed Sloveeniast viimases vahegrupimängus efektselt selili.
Soome korvpallikoondis (sel pildil Petteri Koponeni isikus, vasakul) pani väljakuperemehed Sloveeniast viimases vahegrupimängus efektselt selili. Foto: SCANPIX

Soome korvpallikoondis lõpetas Sloveenias toimuval EM-valikturniiril oma mängud ilusa võiduga, alistades kodumeeskonna koguni 92:76.

Avapoolaeg lõppes viigiliselt 42:42, kuid kolmandat veerandaega alustas Soome võimsa 20:3 spurdiga ning see otsustaski lõppkokkuvõttes mängu saatuse. Sloveenid suutsid viimase veerandaja keskpaigaks vähendada vahe korraks alla kümne punkti, kuid siis tabasid kolmepunktijoone tagant Roope Ahonen ja kahel korral Sasu Salin ning mäng oli tehtud.

Suurepärast viskepäeva nautinud soomlased tabasid 30 kahepunktiviskest 19 ja 32 kolmepunktiviskest koguni 17. Resultatiivseim oli 17 punktiga Gerald Lee, Salin ja Mikko Koivisto kogusid mõlemad 16 punkti. Petteri Koponeni arvele jäi 14 punkti ja kuus korvisöötu. Sloveenide parim oli 15 punkti ja viie lauapalliga Bostjan Nachbar, Jure Balazic lisas 14 punkti.

Tabeliseisu osas vahegruppide viimane mäng enam midagi ei muutnud - Sloveenia lõpetas F-grupi teisena ja kohtub ülehomses veerandfinaalis Prantsusmaaga, Soome päralt on aga vahegrupi viies koht. Kokku jäi Soome koondise saldoks finaalturniiril viis võitu ja kolm kaotust. Jagu saadi lisaks Sloveeniale veel Türgist, Rootsist, Venemaast ja Kreekast, alla jäädi aga Itaaliale, Horvaatiale ja Hispaaniale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles