Ferrari president võrdles Räikköneni legendaarse Niki Laudaga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen Ferrari tiimi vormis 2008. aastal.
Kimi Räikkönen Ferrari tiimi vormis 2008. aastal. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitva Ferrari tiimi president Luca di Montezemolo võrdles järgmisel hooajal taas nende ridades sõitma hakkavat Kimi Räikköneni kolmekorde maailmameistri Niki Laudaga.

Montezemolo asetas Ferrari roolis tiitleid võitnud Räikköneni ja Lauda ühele kaalukausile seetõttu, et mõlemad piloodid otsustasid mõneks aastaks vormel-1 sarjast eemal tõmbuda: kui Lauda käis pärast kahe meistritiitli võitmist aastatel 1978-1981 pensionil, siis Räikkönen sõitis kaks hooaega WRC-sarjas.

«Räikköneniga on sama asi nagu Laudaga. Niki tundis samuti ühel hetkel, et nüüd on tema jaoks piisavalt ja ta ei jõudnud enam edasi teha seda... paus on talle (Räikkönenile- toim.) teinud head, sest ta on naasnud tippu ja lõpetanud nii palju etappe,» selgitas Montezemolo.

«Ma tahtsin sõitjat, kes ei paneks mind kahetsema (Felipe) Massast loobumist. Ma nõuan Kimilt võite, järjepidevust ja poodiumikohti. (Fernando) Alonso on esimene, kes hakkab sellest kasu saama,» tutvustas Montezemolo järgmise hooaja eeldatavat sisekliimat. «Räikkönen on koos Alonso, (Sebastian) Vetteli ja (Lewis) Hamiltoniga üks tugevam sõitja. Ja Alonso on tema saabumisega rahul,» lisas Ferrari president.

2007. aastal Ferrari roolis maailmameistriks tulnud Räikkönen sõlmis eelmisel nädalal Ferrariga kaheaastase lepingu. Käesoleval hooajal sõidab ta Lotuse tiimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles