Klavan: on aeg lüüa Bundesligas värav!

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan.
Ragnar Klavan. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas mängival Ragnar Klavanil on plaanis peagi lüüa Bundesligas oma esimene värav. Vähemalt nii kinnitas Eesti koondise kapten esmaspäeval, kui käis kohtumas fännidega.

Hollandi koondislane Paul Verhaegh ja Klavan käisid fännidele autogramme jagamas ning külastasid ka ühte kohalikku kooli. Mehed rääkisid Augsburger Allgemeinele vabalt ja avatult käimasolevast hooajast. Klavan kinnitas seejuures, et plaanib Bundesligas esimese värava lüüa.

Kohtumises Freiburgi vastu avanes eestlasel hea võimalus tõusta esimeseks eestlaseks, kes Euroopa tippliigas tabamuseni jõudnud, kuid palli väravasse ei õnnestunud tal saata. «See oli väga raske pall. Lisaks soovisin mängus pinget hoida,» naljatles ta. «Tegelikult on aga aeg minu esimeseks Bundesliga väravaks!»

Klavan sai kiita oma hea saksa keele oskuse tõttu. Eestlane sellest aga suurt numbrit ei teinud. «Keelt osates näitan austust selle riigi suhtes, kus elan,» rääkis ta.

Eelmisel aastal Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Klavan vaatas läbi huumoriprisma ka sellele tunnustusele: «Eesti on väike riik, seal ongi ainult 11 jalgpallurit.»

Selle aasta parimaks valimine aga enam nii kergelt ei tule. «2:2 viigimängus Hollandi vastu lõi üks mängija (Konstantin Vassiljev – toim) kaks väravat,» selgitas ta. Lisaks kinnitas Klavan, et Eesti oleks pidanud võitma, kuna penalti oli valesti määratud.

Keskkaitsjal jagus kiidusõnu Augsburgi fännidele, kes tekitavad staadionil vägeva meeleolu. Verhaegh aga kinnitas, et vaatamata heale algusele ja liiga kuuendale kohale, peab jätkama töötamist. Siiski tunnistas ta, et sellise tabeliseisu juures on tunduvalt mõnusam hommikul ärgata ja trenni sõita.

Augsburg on viie vooruga kogunud Bundesligas üheksa punkti, mis annab kuuenda koha. Möödunud aastal läks samade punktide kogumiseks aega pool hooaega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles