Räikkönen Ferrariga liitumisest: otsustavaks sai raha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Hiljuti selgus, et tänavuse hooaja lõpuni Lotuse vormel-1 meeskonnas sõitev soomlane Kimi Räikkönen liitub Ferrariga. Nüüd avaldas Räikkönen, et tema otsust mõjutas raha.

Lotusel on teatavasti olnud rahalisi probleeme ja meeskond on võlgu ka soomlasele. Lisaks soovis Räikkönen meeskonnalt suuremaid garantiisid, et tiim suudab olla konkurentsivõimeline, kirjutab Autosport.

«Minu tiimivahetuse põhjus on puhtalt rahaline. Lisaks on selle taga ka asjad mida ma ei ole saanud, näiteks palk,» sõnas Räikkönen. «Kokkuvõttes on see kehv olukord.»

Samas tunnistas soomlane, et Lotusel oli võimalus ka teda endale hoida. «Seal oli palju asju ja nad teavad, mis need olid,» sõnas ta. «Raske on öelda, et millise otsuse ma oleksin sel juhul teinud, kuid ma olen ka praeguse otsuega väga rahul.»

Väidetavalt on Räikkönen saanud Lotuses kätte oma põhipalga, kuid seni on ta lubatud tulemusboonustest vaid und näinud.

Järgmisel hooajal kihutab Räikkönen seega Ferraris koos Fernando Alonsoga ja seda väljakutset soomalne juba ootab. «Ma ei näe ühtegi põhjust, miks meie koostöö ei peaks sujuma,» avaldas Räikkönen. «Oleme mõlemad piisavalt vanad ja teame, mida me teeme. Lisaks aitab tiim vajadusel asju korras hoida. Me  ei ole enam 20-aastased. Ma võin küll eksida, kuid eks aeg näitab.»

«Ma usun, et asjad hakkavad hästi sujuma. Loomulikult seisab ees karm võitlus võistlusrajal ja mõnikord võivad asjad minna viltu, kuid olen päris kindel, et kokkuvõttes on kõik hästi,» lisas soomlane.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles