Tobreluts kirus vihmaaldist ilmataati

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tobreluts
Indrek Tobreluts Foto: Raigo Pajula

Laskesuusataja Indrek Tobreluts kirus pärast finišit ilmataati, kes ei läbenud taevaluukide avamisega kümmekond minutit oodata. Vaatamata rasketele oludele, sai aga Eesti koondise veteran Vancouveri 10 km olümpiavõistluses 31. koha.

«Teise ringi ajal hakkas nii kõvasti vihma ja lörtsi sadama, et tõmbas suusa libisemise täiesti kinni,» sõnas Tobrelust. «Isegi allamäge sõites kaotasin 400 meetriga umbes 30 sekundit. Pealegi segasid tuul ja sadu teises tiirus laskmist. Hea, et ainult ühe trahviga pääsesin.»

Oma neljandal olümpial osalev Tobreluts jätkas sprindivõistluse korralikku seeriat – Naganos oli ta 36., Salt Lake Citys 48. ning Torinos 40. Eilne 31. koht on 33-aastasele mehele olümpiate parim saavutus.

Vahetult pärast finišit tunnistas Tobrelust, et rahuldust pakuks koht kolmekümne hulgas, seega pole tal ilmselt nurisemiseks kuigi suurt põhjust. Pealegi kinnitas ta, et andis endast rajal kõik ning lasketiirus tähendas vaid üks eksimus üle keskmise tulemust.

Teise eestlasena pääses teisipäeval sõidetavasse tagaajamisvõistlusesse Kauri Kõiv, kes eile sai kahe möödalasu juures 48. koha. Roland Lessing oli 62. ning Martten Kaldvee 74.

Tänavu korra MK-etapil teisena lõpetanud Lessing sõnas, et ei hakka vabandusi otsima ning võtab vastu selle koha, mis on.

Kaks möödalasku teinud mees nentis, et see ongi tiirus tegelikult tema tase. «Üks kord mul lihtsalt vedas, ent selle põhjal ei saa suuri järeldusi teha,» rääkis Lessing. «60 parema hulgast väljajäämine tekitab pettumust. Veel pärast viimast tiiru lootsin, et pääsen tagaajamisele ning pingutasin selle nimel.»

Tänavu ühel MK-etapil seitsmenda kohaga üllatanud Kaldvee oli silmnähtavalt pettunud. «Olen tippvormis, kuid suusad ei libised ja laskmine ebaõnnestus,» kõlas tema kommentaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles