Kas Anthony Joshua lõpetab Klitško valitsemisaja?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua Londoni olümpiakullaga
Anthony Joshua Londoni olümpiakullaga Foto: Reuters/ScanPix

Vladimir Klitško domineerib raskekaalupoksis sedavõrd, et tal lihtsalt puuduvad vastased. Isegi kõige optimistlikumad asjatundjad ei suuda pakkuda välja ühtki, kel oleks lähiajal ukrainlase vastu pisimgi võimalus. Tõsi, on teine ukrainlane, vanem Klitško, Vitali, kellel käes on WBC meistrivöö, kuid vennad on kokku leppinud, et omavahel nad ei võitle.

«Enne kui uus põlvkond peale kasvab, pole Klitškol midagi karta,» arvas Eesti poksikoondise peatreener Ervin Kade. «Lähim mees, kes võiks tiitlid endale võtta, tundub olevat Londoni olümpiavõitjaks kroonitud britt Anthony Joshua. Aga enne läheb vähemalt kolm aastat, kui ta võitluseks valmis on. Seks ajaks jääb ka Klitško vanaks ja aeglaseks ning rivaalide šansid tõusevad.»

Samal päeval, kui Klitško klohmis Aleksandr Povetkinit, pidas Joshua elu esimese profimatši ega valanud võidu nimel just palju higi – poksitud oli esimesest raundist 2.47, kui briti võimas paremsirge itaallase Emanuele Leo põrandale niitis.

Viimane raskekaalu absoluutne tšempion Lennox Lewis usub, et Joshuast (23 aastat vana, 198 cm pikk ja 108 kg raske) võib asja saada: «Ta on toores, kuid andekas ning piisavalt suur ja võimas, et tegusid teha. Edasine sõltub suhtumisest ja tahtmisest.»  

Klitško, muide, saatis mõni päev enne matši Joshuale sõnumi. «Ta soovis mulle edu ja tervitas profileeri astumise puhul,» rääkis Joshua. Kas tegu oli tulevase kaotaja sõnumiga tulevasele võitjale, näitab aeg. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles