FC Flora aitas FC Levadia tiitlile veelgi lähemale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju mängijad (mustas) kaugenesid tiitlist veelgi.
Nõmme Kalju mängijad (mustas) kaugenesid tiitlist veelgi. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jalgpallimeistrivõistlustel astus FC Levadia veel ühe suure sammu meistritiitli suunas, kui võõrsil alistati 2:1 Sillamäe Kalev ja samal ajal viigistas nende lähim konkurent Nõmme Kalju 2:2 FC Floraga. Võidutantsu Levadia leer siiski veel lüüa ei tahtnud.

Neli vooru enne hooaja lõppu edestab Levadia nüüd Kaljut seitsme punktiga. «Tulemusega olen väga rahul, mänguliselt andsime neile aga palju initsiatiivi. Saime kolm punkti ja see on peamine,» märkis Levadia peatreener Marko Kristal, kes tunnistas, et enne enda kohtumist vaadati ka Kalju ja Flora matši seis üle. «Kui vaadata tabelit, siis läks lihtsamaks, aga midagi kindlat ei ole enne, kui see on matemaatiliselt kindel.»

Tiitlikaitsja Kalju ja pronksi eest võitlev Flora pidasid omavahel maha aga ülimalt tulise matši, mis tõi endaga kaasa kaks penaltit, eemaldamise ja taas kriitika kohtuniku pihta.

«Olen väga vihane. Esimese kollase kaardi järel ütles kohtunik (Roomer Tarajev) mulle, et ma kontrolliksin väljakul oma emotsioone. Teise kollase kaardi pärast olen kohtuniku peale väga vihane,» sõnas karistusalas liiga kergelt kukkumise eest teise kollase kaardi saanud Kimbaloula mängu järel.

Samas teised kohtuniku aadressil kriitikat ei teinud. «Olen sellise asja eest ükskord vastu päid ja jalgu saanud, mis sest enam arutada. Ta sai kaks kollast kaarti ja kokku punase. Kohtunik otsustas niimoodi,» sõnas Kalju juhendaja Igor

Prins. «Viik tuli meile suhteliselt raskelt, võiksime punktiga rahul olla. Tiitliheitluse seisukohalt on meil nüüd vaid teoreetilised võimalused.»

Flora poolel viigiga eriti rahul ei oldud, kuid samas mängupilt valmistas juhendajale Norbert Hurdale rõõmu. «Ütlesin mängijatele, et me ei võitnud ja seetõttu tunneme end kaotajatena. Siiski me mängisime hästi ja olime valmis võitma,» sõnas Hurt. «Võitleme kindlasti pronksmedalite eest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles