Raskustes Pärnu jäi hätta Tartu blokiga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu meeskonnal oli eile põhjust rõõmustada.
Tartu meeskonnal oli eile põhjust rõõmustada. Foto: Margus Ansu

«Mis emotsioonid siin saavad olla? Üks pool võitis ja teine pool väga vastu ei saanud,» võttis pühapäeval peetud Pärnu võrkpalliklubi ja BigBank Tartu vahelise mängu kokku Pärnu klubi peatreener Urmas Tali. Tartus peetud Eesti-Läti ühisliiga kohtumine kulges selgelt ühe poole taktikepi all ning Pärnu meeskonnal on edasiseks rohkelt mõtlemisainet.

Tartu blokikontsert

Sel hooajal esimest korda vastamisi olnud Pärnu ja Tartu vaheline matš algas koduvõistkonna dikteerimisel: esimese geimi esimesele tehnilisele time-out’ile mindi Tartu 8:2 eduseisus. Pärast rabedat algust said külalised  oma mängu paremini jooksma ning avageim võideti minimaalse 25:23 eduseisuga.

 «Päris teerulliga ülesõitmist ei olnud, esimeses geimis saime ju napi võidu,» rääkis Tartu klubi peatreener Andrei Ojamets. «Pärnu üritas, mis ta üritas vastu saada, serviga tegid meile palju pahandust, aga suutsime oma mängujoonisest kinni hoida. Võidu võtmeks oli meie blokk, mis toimis väga hästi. Olen kaua aega oodanud, millal blokk paraneb, ja nüüd see töötas,» lisas Oja­mets, kelle hoolealused kogusid terve mängu peale 11 blokipunkti pärnakate viie vastu.

Pärast võrdsete punktidega lõppenud avageimi võõrustajad teises geimis Pärnule võimalust ei andnud ja võtsid 25:18 võidu. Kuigi kolmanda geimi keskpaigas püsisid külalised Tartust paari punkti kaugusel, vormistasid võõrustajad siiski 25:21 võidu.

«Blokk oli täna üheks võtmefaktoriks, aga kindlasti ka tugev serv, millega suutsime Pärnu mehed võrgust eemale suruda,» kiitis Tartu nurgaründaja Kristo Kollo, kelle arvele jäi kaks serviässa.

«Aga mäng ei olnud lihtne. Ka meil oli raskeid momente ja kõik mehed kurtsid mingil hetkel väsimuse üle, aga suutsime siiski oma mängu peale suruda. Nuriseda võiks vastuvõtuga,» lisas Kollo.

Pärnu murekohad

Tartu võimsat domineerimist tunnistas ka Pärnu peatreener Tali. «Tartul õnnestus kõik ja meie ei saanud kuidagi oma mängu vedama,» oli Tali nõutu.

«Blokk ja vastuvõtt olid hambutud. Tänase mängu lõpuks lootsin saada mõnele senisele küsimusele vastuseid, aga küsimusi tuli juurde rohkem kui vastuseid. Mures võiks olla mitme mehe pärast ja teine teema võistkonna mängu juures on ka stabiilsus. Aga seis on selline, nagu ta on. Siit edasi saab minna ainult paremaks,» võttis Tali Pärnu klubi esituse kokku.

Tartu klubi parimaks oli 16 punktiga Robert Täht, Pärnule tõi Andrus Raadik kaheksa punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles