Rumeenia spordileht: kas suudame eestlasi võita 5:0?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia spordilehe Gazeta Sporturilor ennustus Rumeenia-Eesti mängu algkoosseisude osas.
Rumeenia spordilehe Gazeta Sporturilor ennustus Rumeenia-Eesti mängu algkoosseisude osas. Foto: Kristjan Jaak Kangur

Rumeenia spordileht Gazeta Sporturilor viskab enne õhtust Rumeenia-Eesti MM-valikmängu esiloo pealkirjas õhku küsimuse: kas suudame baltlasi viie väravaga võita?

Rumeenlastel on enne viimaseid mänge 16 punkti nagu ka Türgil, ent kui türklastel õnnestub kodus saada jagu Hollandist, tähendab see, et Rumeenia peaks Eestit võitma vähemalt viieväravalise vahega – siis edestataks üldise väravate vahe arvestuses ka Türgit. Kuna selles ei kahelda, et Rumeenia ise Eestist jagu saab, on kõigi rumeenlaste pilgud täna õhtul eeskätt pööratud just Istanbulis toimuvale kohtumisele, mis algab sarnaselt Rumeenia-Eesti mängule samuti kell 21.

Rumeenia peatreener Vitor Piturca tunnistab ajalehes, et pelgab eesootavat mängu. «Eesti on ettearvamatu meeskond – eelmises valiktsüklis jõudsid nad ju finaalturniiri lävele. Tunnistan ausalt, et olen närvis, pinge on meeletu. Aga kui Türgi suudab Hollandit võita, on nad edasipääsu ära teeninud, sest meie ju samaga hakkama ei saanud,» lausus Piturca.

«Tähtis on võita, ükskõik mis skooriga,» lisas kaitsja Razvan Rat. «Samas võime võita ka viie väravaga, kuid ikkagi välja kukkuda… Ja tõtt-öelda on Türgi Rumeeniast tugevam, kuid sellegipoolest võitsid nad meid Bukarestis vaid õnnega pooleks!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles