Pohlak: Tarmo Rüütli ei ole läbi kukkunud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak.
Aivar Pohlak. Foto: Toomas Tatar

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak lausus Postimehele antud intervjuus, et otsus selle kohta, kas Eesti jalgpallikoondise peatreeneri Tarmo Rüütli lepingut pikendatakse, loodetakse langetada hiljemalt novembris. Rüütli praegune leping kehtib käesoleva kalendriaasta lõpuni

Aivar Pohlak, millest Tarmo Rüütli jätkamine peatreenerina ennekõike sõltub?

Leping Tarmo ja jalgpalli liidu vahel kehtib aasta lõpuni ja ettepaneku lepingu pikendamiseks teeme siis, kui oleme veendunud, et see on parim lahendus. Tarmo Rüütli on Eesti koondise eesotsas teinud ajalugu nii tulemuste kui ka mängupildi osas ja juba see on piisav põhjus kaalumaks lepingu pikendamise ettepaneku tegemist temale. Läbi kukkunud ta ju ei ole, kui mitte arvestada suviseid treeningmänge.

Kas koondise peatreener võiks juba järgmises valiktsüklis olla mõni teine eestlane või on laual kaks võimalust – a) Tarmo Rüütli, b) välistreener?

Oleme jõudnud järeldusele, et pigem ei ole praegu mõistlik järgmist eestlasest treenerit lahingusse saata – läbikõrbemise oht on liiga suur –, mis tähendab, et tõenäolised on mainitud kaks võimalust.

Mida jalgpalliliit potentsiaalselt uuelt välistreenerilt kõige enam ootab?

Välistreeneri kasuks saame otsustada vaid siis, kui oleme kindlad, et ta suudab meid sellest punktist, kus oleme, edasi viia selles suunas, kuhu me soovime – ehk siis kelle käekiri ja isiksuslikud omadused võimaldavad tal jätkata Tarmo poolt juurutatud põhikontseptsiooniga. Kuna näeme põhimõtteliselt pikas perspektiivis Eesti koondise peatreenerina eestlast, siis peaks võimalik uus treener olema n-ö sillaks Tarmo Rüütli ja järgmise eestlasest peatreeneri vahel, aga ei saa välistada, et sobivat silda ei ole võimalik leida. Rõhutan igaks juhuks, et vastan praegu lihtsalt küsimustele ja otsuse, kuidas edasi, teeme hiljemalt novembri lõpuks. Tuletan ka meelde, et näiteks aastal 2000 kulus Teiturile (Thordarson – toim) järglase leidmiseks aasta ja praegu on meie nõudmised oluliselt suuremad ja täpsemalt kirjeldatavad kui toona.

Loe täispikka intervjuud Aivar Pohlakuga Postimehe homsest paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles