Bolti treener: käib Jamaica sportlaste vastane vandenõu

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamaica koondise suurim staar Usain Bolt.
Jamaica koondise suurim staar Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Jamaica sportlased on sattunud kriitika alla, kuna maailma antidopinguagentuur WADA avaldas, et Londoni olümpiamängude eel ei võetud neilt kuni poole aasta jooksul võistlusväliseid dopinguproove. Maailma kiireima mehe Usain Bolti treeneri sõnul on tegemist saareriigi sportlaste vastase vandenõuga.

«Jamaicalasi rünnatakse nende edu tõttu,» rääkis Bolti, Yohan Blake’i ja Warren Weiri juhendaja Glen Mills. «Selles pole kahtlust. Mitte keegi ei taha, et Jamaica domineerimine sprindimaailmas jätkuks. Olen lugenud hirmsaid artikleid Jamaica kohta. Olen lugenud kohutavaid artikleid Usain Bolti edu kohta.»

Millsi sõnul on viimaste kuude jooksul olnud teistes riikides väga palju dopingujuhtumeid, kuid nendest ei räägita üldse. Treener kinnitas, et jamaicalaste tulemused on tulnud läbi raske töö ning keelatud aineid ei ole kasutatud.

Selle aasta juulis jäid keeletud aintega vahele kuus Jamaica sportlast, kelle seas olid ka suurnimed Asafa Powell ning Veronica Campbell-Brown.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles