Nool Salumäe olümpiamedalite müügist: Erika võib olla emotsionaalselt pettunud

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool pärast Sydney olümpial triumfeerimist tagasi Eestisse jõudnuna.
Erki Nool pärast Sydney olümpial triumfeerimist tagasi Eestisse jõudnuna. Foto: Peeter Langovits

2000. aasta Sydney olümpiamängudel kümnevõistlusel Eestile kuldmedali toonud Erki Nool nentis Erika Salumäe medalite ja varustuse müügi kohta, et selle taga võivad olla nii finantsilised kui ka emotsionaalsed põhjused. Samuti arvas Nool, et vajadusel oleks valmis ta ka enda medalid müüki panema.

«Kui ma esimest korda seda uudist lugesin, siis tundus muidugi üllatav ja kentsakas see otsus, aga kui hakata analüüsima, siis saan ma Salumäest aru,» rääkis Nool täna avalikkuse ette jõudnud uudisest, et trekirattur Salumäe paneb lisaks muule varustusele oksjonil müüki ka oma Souli ja Barcelona olümpiamängude kuldmedalid.

«Eks ta emotsionaalne otsus on ning selle taga on kindlasti just nii emotsionaalsed kui ka finantsilised põhjused. Need viimased on ilmselt kõige suuremad, kui selline otsus tehakse. Kindlasti ei saa aga vaadata mööda ka emotsinaalsest taustast: Erika on Eestist minema kolinud, võib-olla mõnedes asjades pettunud ja eks ajapikku on neid probleeme tekkinud,» nentis Nool.

Nii Euroopa kui maailmameistrivõistlustelt samuti medaleid teeninud Nool lisas, et EOK võiks mõelda medalite ostmisele, ent kui see ebaõnnestub, ei lähe Salumäe medalid kindlasti asjatundmatutele. «Kui EOK peab seda oluliseks, siis muidugi võiks mõelda ja kaaluda, kuidas need tagasi saada. Minu arust võiks EOK-l olla finantsiline instrument, mille vahendusel sellistel oksjonitel osaleda, sest ega see maailmas ei ole nii harukordne. Aga kui EOK ei pea seda oluliseks, siis ega need medalid ei lähe spordikaugete inimeste kätte, vaid küllap need ostab ära mõni muuseum või spordifänn,» selgitas Nool.

Eesti olümpiasangar lisas, et teatud tingimustel võiks ka tema oma olümpiamedali müüki panna. «Kui te oleksite hommikul kell 9 või 10 seda küsinud, siis ma oleksin vastanud, et kindlasti mitte. Päeva peale olen aga mitme inimesega selle üle arutanud ja nüüd arvan, et vajadusel võiksin seda teha küll. Kui selle raha eest saaks ehitada näiteks laste spordiväljakuid, siis võiksin selle peale mõelda,» rääkis Nool.

Erika Salumäe olümpiamedalite ja mitmete muude spordiasjade müük toimub 4. novembril Suurbritannias tegutseva oksjonifirma Graham Budi vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles