Glebova ja Embrich pääsesid Tallinnas volikokku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova ja Edgar Savisaar.
Jelena Glebova ja Edgar Savisaar. Foto: Arno

Kohalike omavalitsuste valimistel osalenud sportlastest ja sporditegelastest pääsesid Tallinnas linnavolikokku iluuisutaja keskerakondlased Jelena Glebova ja vehkleja Irina Embrich.

Lasnamäel kandideerinud Glebova kogus 204 häält, Embrichi poolt hääletas Kristiine linnaosas aga 47 inimest. Ekssportlastest pääses volikokku ka olümpiavõitja Erki Nool, kes korjas Lasnamäelt IRLi esinumbrina 1522 häält.

Volikokku pääs ebaõnnestus Tallinnas aga veel kahel olümpiavõitjal. Endine kolmikhüppaja Jaak Uuudmäe (IRL) kogus 482 häält, veepallur Mait Riisman (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) aga 348 häält. Vehklemiskoondise peatreener Kaido Kaaberma (Reformierakond) noppis 244 ja mitmekordne olümplane Margus Hernits 86 häält.

Tallinnas kandideerinud jalgpalluritest kogus Sergei Terehhov 78, Tihhon Šišov 38 ja Kristen Viikmäe (kõik Keskerakond) 5 häält. Ekskorvpalluritest sai Rašid Abeljanov (IRL) 37 ja Leho Kraav (Reformierakond) 28 häält, kunagine Eesti tippvõidusõitja Rain Pilve (Reformierakond) kogus 41 ja võrkpallitreener Laimons Raudsepp (Keskerakond) 13 häält.

Tartus pääses volikokku võistlustantsija Martin Parmas, kogudes Reformierakonna ridades 119 häält. Sama palju õnne polnud aga samuti Reformierakonda kuuluvatel Janika Mölderil ja Ain-Alar Juhansonil, kes said vastavalt 50 ja 62 häält. Sotsiaaldemokraatide ridades kandideerinud ekskorvpallur Tarmo Kikerpill kogus 113 ja võrkpallur Rivo Vesik 23 häält, Suusataja Kaspar Kokk (IRL) kogus 106 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles