Norralastele selja pööranud Northug võib jääda olümpialt kõrvale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: SCANPIX

7. veebruaril tehakse algus Sotši taliolümpiamängudega, kuid praeguseks ei ole selge, kas stardis saab näha ka Norra suusakuningat Petter Northugi, keda on seganud nii viirushaigus kui ka erimeelsused kohaliku alaliiduga.

Eelmise hooaja järel katkestas Northug suhted Norra koondisega ja asus treenima omal käel, samas nõuab Norra Suusaliit, et kõik neist eraldi treenivad sportlased peavad allkirjastama siiski sponsorelpingu, vahendab Õhtuleht Norra meediat.

Kuna Northugi isiklikuks suurtoetajaks on kaubanduskett Coop ja Norra koondist toetab samas valdkonnas tegutsev Spar, siis on vastuolu juba antud olukorda sisse kodeeritud. Nüüd varitsebki oht, et kui Northug ja Norra Suusaliit omavahel kokkuleppele ei saa, siis jäetakse fjordidemaa suusastaar lihtsalt Sotši olümpiamängudelt kõrvale.

Väidetavalt tekitas Northugi koondisest lahkumine viimasele suurt rahalist kahju ja seetõttu üritatakse suusakuningat igatpidi mõjutada, et too annaks nende jaoks eluliselt vajaliku allkirja, Northug on aga ise juba teatanud, et lisaks olümpiale on veelgi võistluseid, kus ta võib starti tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles