Kas Miami võidab kolmanda tiitli järjest?

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James teeb kõik endast oleneva, et koos Miami Heatiga kolmas järjestikune tiitel koju tuua.
LeBron James teeb kõik endast oleneva, et koos Miami Heatiga kolmas järjestikune tiitel koju tuua. Foto: TopPic/scanpix

Ookeanitaguse korvpalliliiga NBA järjekordne hooaeg saab avalöögi ööl vastu kolmapäeva ja tiitlit asub kaitsma LeBron Jamesi juhitav Miami Heat.

«Mu keha tahab alati treeningsaalis olla, seetõttu oli raske suvel kuu aega puhkust võtta, et sel hooajal veelgi tugevam olla ja taas meistrisõrmus võita. Ma polnud enne seda kaks ja pool aastat puhanud,» sõnas Miami Heati korvpallimeeskonna liider LeBron James peagi algava hooaja eel. Miami asub jahtima kolmandat järjestikku tiitlit, ent tee triumfini saab olema äärmiselt keeruline, sest konkurendid on kõvasti tugevnenud. Viimati krooniti kolmel hooajal järjest meistriks Los Angeles Lakers aastal 2002.

Miamit hakkab vedama juba varasemast tuttav kolmik ehk lisaks Jamesile, Dwyane Wade ja Chris Bosh. Pika hooaja jooksul võivad probleemiks saada Wade´i pidevad vigastused, tagameest vaevasid lisaks kroonilistele põlvevaludele eelmisel hooajal ka muud tervisehädad. James ise tahab sel hooajal rohkem nii-öelda selg korvi poole tegutseda. «Usun, et see annab meeskonnale palju juurde ja lisab käike. Nägin selle elemendi kallal suvel kõvasti vaeva,» sõnas James.

Oden hakkab taas mängima?

Uue ja huvitava tulijana on värvatud mitu aastat põlvevigastuste käes vaevelnud 2007. aasta drafti avavalik Greg Oden, lisaks on Miamis tagasi pahapoiss Michael Beasley. Oden käis viimati väljakul 2009. aastal, nüüd osales ta debüütmängus uue klubi eest hooajaeelses kohtumises New Orleansis. «On olnud pikk tee ja raske on kirjeldada, mida ma tunnen,» sõnas keskmängija. Kui Oden suudab tervena püsida, võib temast tiitlijaitsjale suur kasu tõusta. «Ma ei kujuta ette, mis tunne oleks pärast nii pikka pausi taas väljakule pääseda,» kommenteeris Odeni debüüti Miami liider James. «Tema esimesed punktid sündisid pealtpanekust ja paremat debüüti oleks palju tahta,» kommenteeris James. Ka peatreener Eric Spoelstra loodab parimat. «Meil kõigil on tema üle hea meel. Ent peame olema kannatlikud ja tema seisukorda teraselt jälgima. Vaatame eelkõige suurt pilti ja kindlasti ei kiirusta teda tagant,» sõnas Spoelstra.

Tiitlikaitsja avamängu vastase Chicago Bullsi ridades on pika pausi järel tagasi põlvevigastusest taastunud mängujuht Derrick Rose, kes enne vigastada saamist oli üks liiga teravamaid ja atleetlikumaid mängijaid. Rivis on ka hooaja eel vigastuse küüsis olnud Bullsi teine tugitala Joakim Noah. Kui Rose suudab terve püsida, on meeskonnal head võimalused kõrgete kohtade eest võidelda.

Finaalis Miamile kaotanud vanameistrite veetav San Antonio Spurs on ilmselt ka sel hooajal jätkuvalt löögivõimeline. Finaalis vajas Miami nende alistamiseks seitset mängu, seejuures oli neil kuuendas mängus tiitel juba käeulatuses. Liidrirolli kannavad väga rahvusvahelises meeskonnas jätkuvalt Tim Duncan, Tony Parker ja Manu Ginobili. «Püüame sel hooajal kõike veidi paremini teha, meil on sama tuumik, tunneme üksteist hästi. Peatreener Greg Popovich nõuab meilt enamjaolt samu asju, mida varem ja ajama ikka oma rida edasi,» ütles Ginobili hooajaeelses intervjuus.

Brooklynis uued näod

Huvitava koosseisu on kokku ajanud Vene miljardäri Mihhail Prohhorovi rahastatav Brooklyn Nets, kes värbas Boston Celticsi vanameistrid Kevin Garnetti, Paul Pierce´i ja Jason Terry. Lisaks on meeskonnas üks liiga parimaid mängujuhte Deron Williams ning venelane Andrei Kirilenko. Oluline roll on täita ka Joe Johnsonil ja Brook Lopezil. Staare on peatreenerina juhendamas endine tippmängujuht Jason Kidd, kes treenerina on hetkel suur küsimärk ja peab oma üsna kõrges eas tähtedele mänguminuteid targalt jagama, et hooaja lõpus vigastusi vältida. Samuti võib probleemiks kujuneda staaride vahel palli jagamine.

Suvel suure kära saatel Los Angeles Lakersist Houston Rocketsisse liikunud Dwight Howardilt oodatakse head koostööd James Hardeniga ja see duo võib läänekonverentsis teistele palju peavalu valmistada. Samas on Howard tuntud väga tujuka mängijana, mis võib tema esitust kõvasti pärssida. Möödunud hooajal Lakersis ei sujunud koostöö ülejäänutega just kõige paremini.

Los Angeles Lakersit veavad jätkuvalt Achilleuse kõõluse vigastusest taastuv Kobe Bryant, hispaanlane Pau Gasol ja vanameister Steve Nash. Bryantile teevad hetkel häda ka põlved, mis teeb Lakersi olukorra eriti raskeks, sest meeskonna edu sõltub Bryantist väga suurel määral. Hetkel pole selge, millal Bryant mängida saab. «Usun endasse ja meeskonda ja ei tunne endal liigseid pingeid,» sõnas Bryant keerulise olukorra kohta.

Väga kõrged sihid on endale seadnud ka liiga üks paremaid mängijaid Kevin Durant ja Oklahoma City Thunder ning üheks suurimaks üllatajaks võib saada Golden State Warriors. Oklahoma meeskonna edu sõltub jätkuvalt lisaks Durantile tema peamise abimehe Russell Westbrooki tegutsemisest, ent hetkel ravib tagamees vigastust.

Warriors värbas suurepärase hooaja teinud viskemasina Stephen Curry kõrvale mitmekülgse Andre Igoodala, mis peaks neile veelgi hoogu juurde andma. Oma sõna tahavad kõrges mängus sekka öelda ka Doc Riversi näol uue peatreeneri saanud Los Angeles Clippers, Indiana Pacers ja Memphis Grizzlies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles