Red Bulli boss võrdles 19-aastast venelast Räikköneniga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dietrich Mateschitz (paremal).
Dietrich Mateschitz (paremal). Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 meeskonna omanik Dieter Mateschitz võrdles tuleval hooajal tütartiimis Toro Rossos sõitma hakkavat venelast Daniil Kvjati noore Kimi Räikköneniga.

19-aastane Kvjat on võistelnud vaid GP3-sarjas ning on vormel-1 autoga läbinud kõigest 22 ringi, kuid Mateschitz usub, et noormees on kiire kohaneja ning just seetõttu eelistati teda pikalt Red Bulli noorteprogrammidesse kuulunud 22-aastasele Antonio Felix da Costale. «Kui vaatame Kimi Räikköneni või Felipe Massat, siis nad kohanesid vormel-1 sarjaga ülikiiresti, ehkki neilgi polnud peaaegu üldse kogemusi. Usume, et Kvjat suudab sama teha,» lausus Mateschitz Autosport.com’ile.

«Vaatasime, kuidas Daniil sel hooajal GP3-sarjas arenes, ning see oli märkimisväärne. Ta on saanud palju küpsemaks, poisist on kasvanud mees. Felixil olid oma nõrgad küljed – ta oli vahel väga kiire, kuid mitte püsivalt. Lisaks on Kvjat kolm aastat noorem kui da Costa, ka see asjaolu tegi otsustamise lihtsamaks,» lisas Mateschitz.

Toro Rosso loodab, et saab loa Kvjat nii tänavusel USA kui ka Brasiilia GPl reedestel vabatreeningutel rooli lubada ning anda noormehele sel moel väärtuslikke kogemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles