Neuville Hyundai esipiloodiks, soomlased kuum kaup

Jaan Martinson
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: SCANPIX

Tulevast hooajast tehasemeeskonnaga autoralli MM-sarja naasev Hyundai tiim avaldas viimaste kuude kõige halvemini varjatud saladuse, teatades ametlikult, et nende esisõitja on uuel hooajal belglane Thierry Neuville (pildil).

Neuville (25) sõlmis Hyundaiga lepingu kuni 2016. aasta lõpuni. Järgmine hooaeg kulub ilmselt kohanemiseks, täiesti uus WRC-auto tuuakse rajale ületuleval aastal ja siis läheb võitluseks tiitli nimel.

«Olen kaua tahtnud tehasemeeskonna ridades võistelda ja nüüd saab see unistus teoks. Loodetavasti on minu kaheaastasest kogemusest MM-sarjas abi, et ehitada üles edukas tiim,» lausus Neuville pressiteates. «Esimene hooaeg tuleb kahtlemata raske, aga olen kindel, et meid ootab edukas tulevik.»

Võitlus belglase pärast

Hyundai tiimijuht Michel Nandan nimetas tänavu MM-sarjas 2. kohta hoidvat Neuville’i üheks põnevamaks nooreks sõitjaks: «Tema toores kiirus, oskused ja dünaamiline lähenemine rallispordile teevad temast Hyundai jaoks ideaalse esisõitja.»

Neuville’i jaoks on Hyundai kolme hooaja jooksul juba kolmas meeskond, sest mullu kihutas ta MM-sarjas Citroëniga ja tänavu M-Spordi meeskonna Fordiga.

M-Spordi boss Malcolm Wilson oli äärmiselt pettunud, et ei suutnud belglast endale hoida: «Kahju, et Neuville valis Hyundai pärast seda, kui oli meie tiimis vägeva hooaja teinud. Nüüd ei jää meil muud, kui kedagi asemele leida. Oleme juba vestelnud paljude sõitjatega, kes võivad tulevikus ilma teha.»

Soomlased hinnas

Esmajärjekorras meelitab Wilson M-Sporti soomlast Mikko Hirvoneni, kes lahkus meeskonnast kaks aastat tagasi Citroëni palgale. Citroën kavatseb lähiaastatel rallitiimile eraldada senisest vähem raha, mistap Wilsoni arvates peaks Hirvonen sealt jalga laskma.

Hirvonen pole otsust veel teinud ning teatas, et valib meeskonna, kellel on kõige konkurentsivõimelisem auto. «Tahan tuleval aastal võidelda tšempionitiitli eest.»

Soomlased on rallimaailmas kuum kaup, sest väidetavalt saab Hyundai teiseks piloodiks Juho Hänninen, kes seni aitas tiimi autot testida. Hänninen lükkas ümber jutud, nagu oleks leping juba allkirjastatud. «Lähinädalatel saab kõik selgeks ja siis kuulete, kas ma jätkan Hyundais või mitte,» kuulutas Hänninen Soome meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles