Motherwelli boss kiidab Anieri, kuid eestlase tulevik on lahtine

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier.
Henri Anier. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anieri mängijaõigused kuuluvad Norra kõrgliigas pallivale Stavangeri Vikingile, kuid alates augustist on ta laenulepinguga viibinud Šotimaal Motherwelli ridades. Peatreener Stuart McCall on eestlase esitustega küll rahul, kuid teiseks hooajapooleks neil lepingut ei ole. Hetkeseisuga peaks Anier jaanuaris Norrasse naasema.

McCall on senise hooaja jooksul kasutanud peamiselt ründepaari John Sutton ja Anier. Kahe peale on mehed löönud viisaka arvu (üheksa) väravaid ning on klubi resultatiivseimad – Suttoni arvel on viis, Anieri arvel neli tabamust. Viimases 1:0 võidumängus Hiberniani üle jäid mõlemad mehed siiski kuivale.

«Oleme õnnelikud, et meil ründajate kohale korralik konkurents. John ja Henri töötasid Hiberniani vastu kõvasti ning parema õnne korral oleks Henri saanud kirja ka värava. Esimesel korral tegi väravavaht imetõrje ja teisel korral jõudis kaitsja viimasel hetkel vahele,» kirjeldas McCall Anieri mängu. «Ta on meeskonda hästi sulandunud, tal on suurepärane positsioonivalik, hea vastupidavus ning ta teab, kus värav on. Ta on hoopis teistsugune mängija kui Sutton, kuid nad on leidnud hea klapi.»

McCalli jutust jääb pigem mulje, et Motherwell on eestlase esitustega rahul, kuid kas Anier ka järgmisel aastal Šotimaal jätkab, pole nende teha. Stavangeri Vikingist on Anierile antud teada, et hooaja lõppedes võetakse temaga ühendust ning arutatakse tuleviku üle. «Ühe korra rääkisin peatreeneriga, ta ütles, et kui neil novembris hooaeg lõpeb, siis räägime pikemalt. Ta on mu olukorraga kursis ja väga rahul, et väravaid löön,» ütles Anier oktoobrikuises intervjuus Postimehele.

Tõehetk on lähedal, sest Norras peetakse hooaja viimased mängud sellel nädalal. Viking hoiab viimase vooru eel tabelis kuuendat kohta. Hea õnne korral on neil võimalus tõusta ka neljandaks. Liigatiitli eest võilevad Norras aga hetkel 60 punkti kogunud Strømsgodset neist punkti vähem kogunud Rosenborg.

Kevadel viibis Anier laenul Norra esiliigas Fredrikstadis. Seal on liiga tänaseks päevaks läbi ning Anieri ajutine tööandja lõpetas hooaja kümendna kohaga. Fredrikstadi eest lõi Anier esiliigas kolm väravat.

Homme kell 17 on Anier võistlustules taas Motherwelli eest, kui vastamisi minnaks Dundee Unitediga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles