Bengals ja Hunt said masendava kaotuse

Jaan Martinson
, Spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt (nr. 99).
Margus Hunt (nr. 99). Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpalli liiga NFL hooaja 10. voorus kohtus Margus Hundi koduklubi Cincinnati Bengals valitseva meistri Baltimore Ravensiga. Soosik Bengals viigistas viimasel sekundil uskumatu touchdowniga, kuid kaotas lisaajal ikkagi 17:20.

See oli puhtalt peatreener Marvin Lewise kaotus, kes ei usaldanud oma kaitset, mis tegutses teisel poolajal suurepäraselt.

Kaks sekundit enne normaalaja lõppu lasi Bengalsi mängujuht Andy Dalton söödu lendu, see põrkas väravatsoonis Ravensi kaitsjate käte vahel ja maandus lõpuks Bengalsi püüdja A.J. Greeni pihku. Touchdown! 17:17! Lisaaeg!

Lisaajal sai palli Bengals, kuid ei jõudnud rünnakuga piisavalt kaugele. Neljandal katsel jäi läbida 2 jardi. Selle asemel, et pall eemale lüüa ja loota kaitsele, kes Ravensi rünnaku peatab, anti pall peatreeneri käsul läbimurdjale Giovani Bernardile. Kollanokk kaotas jarde ning Ravensil tuli vaid pisut edasi liikuda, et üritada löögiväravat. Seda nad tegid ning 46 jardi kauguselt läbi väravaharude löödud pall tõi võidu Ravensile.

Bengals kaotas seega teise kohtumise järjest lisaajal.

Kohtumise algus kulges Bengalsile vaevaliselt - kaitse ei töötanud kohe kuidagi. Tagakaitsja karistus püüdja takistamise eest lubas Ravensil jõuda 2 jardi kaugusele väravatsoonist. Kahel esimesel katsel vastane touchdowni ei saanud, teisel korral oli läbimurja peatamisel oma osa Hundil. Kolmandal katsel sööt õnnestus, kusjuures Hunt oli mängujuhi Joe Flacco mahatõmbamisele väga lähedal.

Bengalsi rünnak ei sujunud samuti. Küll aga Ravensil, kes sai kirja löögivärava. Esimene veerandaeg lõppes seega 10:0 Ravensile.

Teise veerandaja alguses lõi Mike Nugent löögivärava mööda. Edasi ei muutunud midagi, Bengalsi rünnak põrkus vastu Ravensi kaitsemüüri. Quarterback Andy Dalton suutis esimesel poolajal eesmärgile saata kõigest 8 sööti 21 katsest ja seda 47 jardi ulatuses.

Flacco seevastu söötis teisegi touchdowni - 17:0 Ravensile.

Siitmaalt muutus Bengalsi kaitse betooniks. Rünnaks sai 3 punkti, siis tänu Bernardile veel seitse ja viimase sekundi touchdown tõi tabloole viigi. Kuid võit jäi saamata.

Hunt väga palju platsil ei viibinud.

Pärast kümmet mängunädalat juhib Bengals endiselt divisjoni 6 võidu ja 4 kaotusega. Ravensi ja Cleveland Brownsi seis on 4-5, Pittsburgh Steelersil 3-6.

Enne mängu:

Bengals on selge soosik ning kaotus teeks võimalused play-offi pääseda pisut ähmasemaks. Hunt kuulub täna Bengalsi koosseisu. Mäng algab kell 20 Eesti aja järgi.

Ravens on tänavu selgelt alla käinud. Kaheksast kohtumisest on saadud vaid kolm võitu. Mängujuht Joe Flacco on aasta edetabelis alles 19. kohal ja tiimi mullune esistaar, läbimurdja (running back) Ray Rice hooaja üks suurimaid pettumusi NFLis.

Bengals (6 võitu 3 kaotust) juhib divisjoni Cleveland Brownsi (4-5) ees, kuid kaotas eelmises kohtumises kaitse tugisamba Geno Atkinsi, kelle esmane ülesanne oli peatada läbimurdjaid. Nüüd on Bengalsi kaitsel tõestamise koht, et Atkins pole asendamatu. Kui ei suudeta peatada ka Rice'i, on lood hullud.

Üks, kes Atkinsit asendama asub, on Hunt. Paraku pole ta oma kogu tõttu parim läbimurdjate peataja. 203 sentimeetri pikkusel Hundil on keeruline takistada Rice'i (173 cm), kes mahub ta hargivahelt läbi jalutama.

Kui Bengalsi kaitse peab ning rünnak eesotsas quarterback Andy Daltoniga vähegi töötab, ei tohiks Ravensiga probleeme tulla.

Teistest AFC North meeskondadest mängib Pittsburgh Steelers (2-6) Buffalo Billsiga, Brownsil on vaba nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles