Raplat vaevavad vaese mehe Kalevi mured

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla peatreener Indrek Ruut mängijaid juhendamas.
Rapla peatreener Indrek Ruut mängijaid juhendamas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Juba mitu hooaega noorte ja perspektiivikate mainega Rapla TYCO korvpallimeeskonna hooaja algus pole olnud roosiline: Eesti meistriliigas jagatakse kolme võidu ja kuue kaotusega eelviimast kohta, Balti liigas pole kolme kaotuse juures veel võiduarvet avatud.

«Kui loen meediast Kalev/Cramo peatreeneri Alar Varraku intervjuusid, tekib mul tunne, et meil siin Raplas on vaese mehe Kalevi probleemid – hädasti oleks vaja ühte kogenud ja kindlat meest, kes rasketel hetkedel mängu enda peale võtaks ja asjad ära teeks,» rääkis Rapla peatreener Indrek Ruut. «Samas ei saa lõputult pugeda ka selle taha, et meil on noored ja väheste kogemustega mängijad.»

Ruut nentis, et jättes kõrvale Andre Pärna, pole tal meeskonnas ülearu suurte kogemustega pallureid, samas on põhimehed siiski juba aastaid meistriliiga tasemel mänginud. Rait-Riivo Laanel läheb kõrgemas seltskonnas neljas hooaeg, Martin Paas­ojal viies, Martin Dorbekul aga koguni kuues aasta. Samas on just kaks viimast tegutsenud tänavu väga kõikuvalt.

«Paasoja jättis pärast U20 EMi treeningutes kaks kuud vahele ja ravis põlvi, tõsiselt on ta saanud harjutada alles alates oktoobri algusest,» selgitas Ruut ja lisas, et ülejäänud meeskond peaks nüüdseks olema juba kehaliselt heas seisus ning suurem probleem seisnevat hoopis selles, et platsil ei suudeta langetada õigeid otsuseid ega viia ellu treenerite antud juhiseid.

Pikka aega on räägitud Rapla meeskonna võimalikust täiendusest. Ruudu sõnul on silmapiiril kaks korvialust mängijat ning lähiajal langetatakse ka otsus, kumb mees endale tuua. Mõlemad pallurid on pärit Serbiast.

Meeskonna täiendamine on aktuaalne ka Rakvere Tarva jaoks. Peatreener Andres Sõbra sõnul võttis tsenter Rain Raadik esmaspäevani mõtlemisaja. Selleks ajaks peaks selguma, kas suvel Eesti koondisse kuulunud mehe agent leiab talle välisklubi või mitte. Kui Raadik otsustab siiski esmaspäeval Tarva kasuks, ei saa ta kolmapäevases eurosarja kohtumises veel kaasa teha, kuna vastavad paberid tuleb vormistada hiljemalt kolm päeva enne mängu.

Eile tegi Tarvaga esimese trenni USA tagamees Melvin Morgan, kuid Sõber jäi tema võimalikust meeskonda jäämisest kõneldes ettevaatlikuks.

Eesti Meistriliiga

Tallinna Kalev – Kalev/Cramo 70:79

Valga Maks & Moorits – Tartu Rock 60:87

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles