Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president kritiseeris WADAt

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamine Diack.
Lamine Diack. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise kergejõustikuliidu (IAAF) president Lamine Diack kritiseeris maailma antitopinguagentuuri (WADA) tegevust ning väitis, et Jamaica ja Keenia sportlaste dopingusaaga on liiga suureks aetud.

WADA käis kolmeliikmelise komisjoniga hiljuti Jamaical, et uurida kohaliku antidopinguagentuuri (JADCO) endise tegevdirektori Renee Anne Shirley väiteid, justkui oleksid Jamaica sprinterid saanud enne Londoni olümpiamänge valmistuda mitu kuud ilma dopingukontrollideta. Samasuguse süüdistuse on saanud ka Keenia jooksjad, keda WADA samuti uurima hakkab.

IAAFi presidendi sõnul on aga WADA käitumine ebavajalik, sest kergejõustik on dopingu vastu võitlemises üks paremini käituvaid spordialavaldkondi ning seega on Jamaica ja Keenia sportlaste eraldi uurimine vale.

«Nad (Jamaica ja Keenia- toim.) on maailmas kõige rohkem testitud riigid. Kogu see asi on naeruväärne,» kommenteeris Diack. «Tundub, justkui tahaks WADA selle kampaaniaga teha mingisugust endapoolset avaldust, sest kui nad läksid Jamaicale, siis mida nad leidsid? Mitte midagi,» kritiseeris Diack.

Monacos toimunud kergejõustiku aasta auhindade galal valiti aasta parimaks meessportlaseks Jamaica sprinter Usain Bolt ning naissportlaseks Bolti kaasmaalanna Shelly-Ann Fraser-Price.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles