Ujumiskoondise trikooskandaal võib tuua leppetrahvid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Aljand
Martti Aljand Foto: Raigo Pajula

Eesti ujumiskoondises valitseb väikest viisi trikooskandaal, sest Pekingi olümpiamängudel põlgasid Eesti naisujujad Triin Aljand ja Anna-Liisa Põld esimesel võitluspäeval ujudes ära koondise lepingulise partneri Arena trikood ja kasutasid hoopis Speedo riietust, mis Ameerikas õppivatele neiudele nende sõnul tuttavam.

Seni on olümpial stardis olnud neli Eesti ujujat - naised Triin Aljand ja Anna-Liisa Põld kasutasid Speedo trikood, aga mehed Martti Aljand ja Vladimir Sidorkin jäid truuks aga Arena kostüümile, kirjutab SL Õhtuleht.

«Speedo on mugavam nii vees kui kuival,» selgitas valiku tagamaid Triin Aljand. «Kuna Arena toodang saabus alles paar päeva enne starti, polnud õiget võimalust seda proovidagi. Aga nelja aasta tähtsaim võistlus pole kindlasti katsetamise koht.»


Tulemustes ei paista üks firma teisest parem olevat, sest ujusid ju nii Triin Aljand Speedol kui ka Martti Aljand ja Vladimit Sidorkin Arenal Eesti rekordid.

Eesti ujumiskoondise peatreeneri Tõnu Meijeli sõnul on erinevate firmate tooted praktiliselt võrdsed ja väike mure võib olla ainult naistel. «Naiste kehaehitus teeb neil valiku natuke keerulisemaks - erinevate mõõtudega puusad ja rinnapartiid peavad mahtuma samasse mudelisse. Näiteks Anna-Liisa Põld ei leidnudki sobivat varianti," räägiks Meijel.

Võimalike trahvide kohta Eesti ujumiskoondise peatreener Meijel veel midagi öelda ei osanud.
«Loomulikult on meil Arenaga lepingus teatud punktid ja trahvid, aga sellest oleks praegu väga ennatlik rääkida,» kommenteeris Meijel «Mõni saab siin viis päeva rahulikult valmistuda ja ujub võib-olla Arenaga vägevalt. Ootame, kuni supp on jahtunud."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles