Jalgpalli MMi loos võib tuua tõelise surmagrupi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia võib korraldajariigina saada MMiks samuti väga raske loosi.
Brasiilia võib korraldajariigina saada MMiks samuti väga raske loosi. Foto: SCANPIX

Praeguseks on selged kõik 2014. aasta jalgpalli MMil osalevad riigid, alagruppidesse loositakse 32 meeskonda juba 6. detsembril.

Praeguseks on selge vaid esimene tugevusgrupp, kuid tõenäoliselt on paigas ka ülejäänud kolm gruppi. Teatavasti loositakse 32 meeskonda kaheksasse neljaliikmelisse alagruppi.

Esimese tugevusgrupi moodustavad võõrustaja Brasiilia ning Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu FIFA edetabeli seitse esimest riiki ehk Hispaania, Saksamaa, Argentina, Kolumbia, Belgia, Šveits ja Uruguay.

Ülejäänud kolm tugevusgruppi pannakse paika geograafilisi ja sportlikke tingimusi silmas pidades.

Kuna Euroopast pääses MMil 13 riiki ja nendest neli mahtus tugevaimasse loosiseltskonda, siis üle jääb veel üheksa meeskonda, kellest kõige kehvema kohaga FIFA edetabelis on Prantsusmaa.

Seega moodustavad ühe tugevusgrupi Bosnia ja Hertsegoviina, Inglismaa, Itaalia, Venemaa, Holland, Portugal, Horvaatia ja Kreeka.

Kõige kehvema asetusega Euroopa meeskond ehk Prantsusmaa paigutatakse tõenäoliselt ühte loosigruppi ülejäänud Lõuna-Ameerika ja Aafrika tiimidega. Seega moodustavad tõenäoliselt ühe loosigrupi Prantsusmaa, Tšiili, Ecuador, Alžeeria, Kamerun, Ghana, Elevandiluurannik ja Nigeeria.

Viimase loosigrupi moodustavad Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Aasia (sh ka Austraalia) riigid. Viimane loosigrupp: Costa Rica, Honduras, Mehhiko, USA, Austraalia, Iraan, Jaapan, Lõuna-Korea.

Seega on võimalik, et loosiratas paigutab ühte alagruppi näiteks Brasiilia, Itaalia, Prantsusmaa ja Mehhiko. Kõige karmimaks võibki loos kujuneda just prantslaste jaoks, kes saavad endale kindlasti ühe tugeva vastase Euroopast, ühe Lõuna-Ameerikast (vastavalt reeglitele ei saa kolm Euroopast pärit riiki ühte alagruppi sattuda) ja neljandaks vastaseks võib kehva loosiõnne korral tulla Mehhiko, USA või Aasia tipp Jaapan.

Eeldatavad loosigrupid:

Esimene tugevusgrupp: Brasiilia, Hispaania, Saksamaa, Argentina, Kolumbia, Belgia, Uruguay ja Šveits.

Euroopa grupp: Bosnia ja Hertsegoviina, Inglismaa, Itaalia, Venemaa, Holland, Portugal, Horvaatia ja Kreeka.

Ülejäänud Lõuna-Ameerika, Aafrika ja kõige kehvema edetabelikohaga Euroopa meeskond: Tšiili, Ecuador, Alžeeria, Kamerun, Ghana, Elevandiluurannik, Nigeeria ja Prantsusmaa.

Põhja- ja Kesk-Ameerika ning Aasia: Costa Rica, Honduras, Mehhiko, USA, Austraalia, Iraan, Jaapan ja Lõuna-Korea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles