Kergejõustikuliidu juhid ootavad Värnikult selgitust

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik
Andrus Värnik Foto: Raigo Pajula

Eesti Kergejõustikuliidu juhtkond ootab jaanuaris purjuspäi autoroolis vahele jäänud ning pooleks aastaks juhiloata jäänud odaviske eksmaailmameistrilt Andrus Värnikult selgitust. Täna kella kaheks polnud nad sportlasega ühendust saanud.

Värnik pole vastanud Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku telefonikõnedele ning tekstisõnumile.

Värniku patustamine tuli ilmsiks täna, kui kõmuuudiste portaal Elu24 sai juhtunu kohta kinnituse politsei- ja piirivalveameti pressiesindajalt Harrys Puusepalt. Värnik ise eitas juhtunut, nimetades seda kõike ilaks, oksejutuks ja p*saks.

Kergejõustikuliidu peatreeneri Aivo Normaku sõnul soovivad nad ka ise saada juhtunule ametlikku kinnitust. Enne polevat võimalik Värnikut milleski süüdistada. Normak juhtis seejuures tähelepanu asjaolule, et Värnik on ise meediaga suheldes seda eitanud. Samas mõistis Normak hukka Värniku keelekasutuse.

«Selline intervjuu on suhtlemise kultuuri küsimus. Adekvaatsus peaks ikka säilima,» sõnas Normak.

Alaliidu juhtkonda kuuluv Normak ei osanud öelda, kuidas Värnikut karistatakse. «Kui saame juhtunu kohta ametliku kinnituse, tuleb see kindlasti juhatuses arutusele,» selgitas ta. Praegu saab Värnik Kergejõustikuliidult iga kuu 4 000 krooni toetust, millele lisandub 25 000 treeningulaagri toetust.

Normak kohtus Värnikuga viimati paar nädalat tagasi ning siis oli odamees täis valmidust tänavu tugevalt sportida. «Tean, et ta on korralikult harjutanud ning valmistub Barcelona EMiks,» märkis ta.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles