Kollo ja Vesik püüavad eraldi treenides edu saavutada

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Kollo (paremal) ja Rivo Vesik.
Kristo Kollo (paremal) ja Rivo Vesik. Foto: www.fivb.org

Eesti rannavõrkpalli esipaar Rivo Vesik ja Kristo Kollo otsustas sel hooajal ettevalmistuse kardinaalselt teisiti teha. Kui möödunud aastal otsustas Kollo profina saalis mängimisest loobuda ning keskendus koos Vesikuga 100-protsendiliselt rannahooajaks valmistumisele, siis sel hooajal toimitakse vastupidiselt.

Nii sai Kollost sügisel taas täiskohaga saalivõrkpallur ning Vesik valmistub tulevaks hooajaks rannaliival.

«Arvan, et Kristole tuleb see kasuks. Ta saab palju mängida ja üleminek saalilt rannale pole tema jaoks kuigi raske. Etapid algavad mais ja enne seda saab väljas liigutada,» kommenteeris olukorda hetkel Venemaal laagris viibiv Vesik. Vesik treenib seal koos Venemaa noortekoondise ja paari vanema mängumehega ning seejärel läheb sama seltskonnaga laagrisse Taisse, Kreekasse ja Egiptusesse. «Selline mõte, et ainult rannas mängimine ei too edu, pole meil olnud. Kui poiss tunneb,et jagub energiat, las annab tuld,» lisab Vesik ja kinnitab, et jätkab sama paarilisega. «Olümpiani sooviks ikka mängida ja koos Käbiga. Kui tema poolt peaks tulema otsus ainult saali mängida, siis vaatame edasi.»

Vesik ise on Tallinna Selveri esiliigameeskonna Kikas nimekirjas. «Minu esiliigas mängimine on hetkel rohkem paberil, pole veel ühelegi mängule jõudnud ja kardan, et nii pea ei jõua ka,» lisab Vesik.

Kollo sõnab, et pole veel enda jaoks lõplikult välja mõelnud, kumba eelistada. «Ma ei ole veel lõplikku otsust teinud ei saali ega rannavõrkpalli jaoks. Sel aastal otsustasime, et talvel keskendun saalile ning kui hooaeg läbi saab, lähen kohe randa edasi,» räägib Bigbank Tartu meeskonna üks põhimehi. Talvel Kollo liival trenne ei tee, laagrites käimine on Kollo jaoks ilmselgelt võimatu, mängugraafik on tihe. «Eelmine hooaeg meil Rivoga väga hästi ei õnnestunud ja otsustasime nüüd teisiti proovida. Eks ettevalmistuse aeg jääb rannahooajaks lühikeseks, aga loodan, et saalis mängimine annab tugeva füüsise, mis ka suvel kestab,» lisab ta.

Kui Kollo peaks näiteks koondisekandidaatide sekka kerkima, tuleb tal taas otsused ümber vaadata. «Eks salamisi ikka loodan, aga hetkel on nii ja kui tuleb uus olukord, siis vaatan plaanid taas uue pilguga üle.» Mariel Gregor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles