Red Bulli tiimijuht: Webberi võrdlemine Vetteliga on ebaõiglane

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Webber (paremal) ja Christian Horner.
Mark Webber (paremal) ja Christian Horner. Foto: SCANPIX
Red Bulli vormel-1 meeskonna juht Christian Horner lausus väljaandele Autosport, et sarjaga lõpparve teinud Mark Webber oleks võinud jätkuvalt tipptasemel võistelda.

37-aastane Webber siirdub uuest hooajast Porsche sportautode meeskonda. «Ta sõidab endiselt väga kõrgel tasemel. Probleem oli vaid selles, et Marki armastus vormel-1 vastu sai otsa. Tema jaoks oli õige aeg mujale liikuda,» lausus Horner.

Britt lisas, et neljakordseks maailmameistriks kroonitud Sebastian Vetteliga samas tiimis sõitmine tegi austraallasele kohati karuteene. «Sebastiani alahinnatakse – temaga igal nädalal võistlemine on erakordselt raske. Mark Webber on väga hea võidusõitja. Karjääri algul oli tal ühe kiire ringi mehe maine ning Sebastiani oskus stabiilselt esineda on ka Markile palju õpetanud,» sõnas Horner. «Ilmselt mõistab Mark aja jooksul ka ise, kellega ta võistlema pidi. See paneb tema enda saavutused teise konteksti.»

Webber võitis viie kõrvuti sõidetud hooaja jooksul Red Bullis üheksa etappi, Vettel aga 38. «Mark on teinud fantastilisi võistlusi ja on tema õnnetus, et Sebastian just sel ajal samuti tippu kerkis. Kui poleks Sebastiani, võinuks Mark vabalt ise maailmameistriks tulla,» leidis Horner, rõhutades austraallase rolli auto arendamisel. «Ilma temata ei oleks me nelja tootjate MM-tiitlit võitnud. Ta oli kahtlemata võtmetegija.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles