Gerd Kanteri peaproov: parem kui sellest midagi ei teaks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanteri peaproov enne olümpiamänge poolehoidjates kindlust ei tekitanud.
Gerd Kanteri peaproov enne olümpiamänge poolehoidjates kindlust ei tekitanud. Foto: Raigo Pajula

Mõnikord on parem viibida teadmatuses, sest teadmine võib olla liiga painav. Võib uskuda, et Gerd Kanteri eilne proovivõistlus röövis paljude fännide une.


Mullu Osaka maailmameistrivõistlustel kuldmedali võitnud Gerd Kanter otsustas Pekingi olümpia eel kasutada sama ettevalmistusmudelit. Nädalapäevad tagasi sõitis ta Jaapanisse Marugamesse treeningulaagrisse, eile tegi ta samas viimase kontrollvõistluse.



Paraku osutus peaproovi seeria kõike muud kui kindlustunnet tekitavaks. 62.25, 64.70, 64.85, x, x, 66.25.



Kanteri ja tema treeneri Vesteinn Hafsteinssoniga suhelnud Team 75 Plus liikmete sõnul olid kaks heidet lennanud üle 68 meetri, ent kandusid sektori piiridest välja. Postimehel ei õnnestunud eile maailmameistrit ja tema juhendajat tabada.



Tänavust maailma hooaja edetabelit juhtiv mees pole käimasoleval hooajal veel nii ebakindlust tekitavaid numbreid näidanud. Peaaegu kaks nädalat tagasi võistles ta Helsingborgis ning siis jäi pikim heide napilt alla 70 meetri.



Juba seegi tulemus tekitas Kanteris rahulolematust. «Soovin, et tulemus algaks seitsmega,» lausus ta toona. Sellega võrreldes tegi Kanter vähikäigu.



Võrdluseks tasub tuua mulluse hooaja, kui Kanter heitis enne Osaka MMi samas kohas 67.28. Karjääri kirkaima medali toonud jõuproovil heitis ta poolteist meetrit rohkem. Meelevaldne võrdlus annaks seega Pekingis tulemuse, mis ei ületa 68 meetri joont…  


Märt Israel sai samas parima katsega kirja 63.43.



Kanter ja Israel jõuavad Pekingisse homme, eile astus olümpialinnas lennukist maha neli aastat tagasi pronksmedali pälvinud Aleksander Tammert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles