Maret Ani unistuse täitumine lõppes kurvalt

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani olümpiateekond üksikmängus lõppes avamänguga.
Maret Ani olümpiateekond üksikmängus lõppes avamänguga. Foto: Raigo Pajula

Tennisist Maret Ani koges paari viimase päevaga rõõmu ja kurbust. Eneselegi ootamatult täitus ta suur unistus mängida olümpial üksikmänguturniiril, ent lõpuks eile hilisõhtul platsile pääsedes kaotas ta edetabeli põhjal samast klassist tšehhitarile Lucie Safarovale 4:6, 2:6.


«Kurb, et nii läks, ent ma polnud tänaseks mänguks sada protsenti valmis,» lausus Ani. «Hiljuti vaevas mind sääremarja vigastus, mis ei lubanud täie koormusega harjutada. Lisaks ei jõudnud ma kohaneda kiire kattega väljakuga.»



Koduses Itaalias harjutades käis Ani küll väljakul, ent liigutas end seal ettevaatlikult ja aeglaselt. Pekingisse jõudes kallas aga taevast vihma, mis ei võimaldanud võistlusareenidel treenida. «Ilmselt seetõttu jäi mul enesekindlusest ja tugevusest puudu,» arvas Ani. 



Ani hoidis esimeses setis mängu tasakaalus seisuni 4:4. Just siis jõudsid väljaku äärde seni Kaia Kanepi hiilgavat võitu jälginud eestlastest tennisefännid ning ajakirjanikud. Justkui saatuse irooniana kaotas Maret Ani seepeale kaks geimi ning jäi taha 0:1.



Teine sett kulges juba tšehhitari dikteerimisel. Üha rohkem eksinud Ani lubas endale topeltvigu ning jäi hätta vastase löökide tõrjumisel.  Kõrvalt vaadates jäi mulje, et Anil nappis pallide järele jõudmiseks kiirust.



«Kui juba esimeses setis teed lolle vigu, siis hakkad teises setis liiga palju ja negatiivselt mõtlema,» rääkis silmanähtavalt rusutud Ani. «Samas valmistusin ju vaid Pekingi paarismänguks. Läksin lihtsalt igaks juhuks uurima, kas oleks mingi võimalus ka üksikmängus platsile pääseda. Selgus, et olingi juba tabelis.»



Ilmselt täna õhtul toimuvas paarismängus kohtuvad Ani ja Kanepi Valgevene paari Victoria Azarenka ja Tatjana Potšekiga. Ani arvas, et üksikmäng andis hea võimaluse oludega harjuda, ning uskus, et on täna paremal tasemel.



«Me pole Kaiaga ammu koos mänginud, ent tunneme teineteist ammu ning teineteisega harjumine ei võta palju aega,» arutles Ani. «Vastased on küll kõrgest klassist, ent Kaia paistab olevat heas vormis ning äkki suudame midagi korda saata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles