Kui Rock võidab, võib see olla Teini lahkumismäng

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Tein
Tanel Tein Foto: Margus Ansu

Juhul, kui Tartu Rock kroonitakse täna Rakveres Eesti meistriks, võib see jääda nende kaptenile Tanel Teinile suures korvpallis viimaseks mänguks.

32-aastane Tein märkis, et pole veel lõpliku otsust langetanud, ent pidas asjade sellist käiku üsna tõenäoliseks. «Praegu on sellest veel vara rääkida, ent tulevaks hooajaks on tõesti teised plaanid,» sõnas ta. «See on väga suur ja raske otsus, seepärast ei tahagi ma kõik hoobilt läbi lõigata. Võib-olla tegutsen liiga tormakalt ning suvel tekib taas hirmus isu korvpalli mängida.»

Tein tõdes, et korvpallurina puudub tal praegu tuleviku suhtes selgus. Esilagi ei tea ta sedagi, mis Tartu Rocki meeskonnast saab ning kes sinna üleüldse jäävad. Kui enamus vanemaid mehi lahkub ning rõhk pannakse noortele, tunneb ka Tein, et tema aeg selles meeskonnas on otsas.

14 hooaega Eesti meistriliigas Tartu esindusmeeskonnas pallinud ning vahepeal ka Poolas Wroclawi Slaskis, Saksmaal Berlini Albas ning lühikest aega ka Venemaal Moskva oblasti Dinamos mänginud Tein on viimastel aastatel olnud hädas jalavigastusega.

Paar korda on ta käinud ka lõikuslaual, viimati selle hooaja alguses. Pole võimatu, et valu tegevad jalad on Teini loobumise üheks peapõhjuseks. Mees ise ei soovinud veel otsuse langetamise tagamaadesse süüvida. «Reedel on mäng Rakverega, kõigepealt tuleb see võita,» nentis ta.

Tänavu jäi Teini panus Eesti meistriliiga põhiturniiril tagasihoidlikuks, hoopis uue hoo leidis ta aga poolfinaalis Kalev/Cramoga, kui just tema vedamisel suudeti valitsev meister mängudega 3:2 alistada. Finaalseerias Rakvere Tarvaga on tema roll skooritegijana taas kahanenud, samas on ta jätkuvalt meeskonna aju. Poolfinaal- ja finaalseeria peale kokku on ta keskmiselt visanud 9,8 punkti ning andnud 2,2 söötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles