Pistoriuse kohtuasjas toimus uus pööre

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmises süüdistatava Lõuna-Aafrika Vabariigi invasportlase Oscar Pistoriuse kohtuasjas toimus pööre, kui seni uurimist juhtinud politseiuurija Schoombie van Rensburg otsustas tagasi astuda ja politseitöö lõpetada.

Mitmed uurimisega tegelevad Boschkopi politseijaoskonna tööajad on väitnud, et Van Rensburg oli suure pinge all eksimuse tõttu, mis ta tegi seoses asitõenditega. Nimelt tuli juba uurimise alguses avalikuks asjaolu, et Van Rensburg oli juhtumi suhtes üliolulist Pistoriuse vannitoa ust hoidnud enda kabinetis, mitte aga asitõendite hoiuruumis. Jaoskonna töötajate sõnul oli suuremal osal politseinikel seega avalik juurdepääs tõendile, mis on süüdistuse esitamisel tähtsaks asitõendiks. Väidetavalt tulistas Pistorius oma tüdruksõpra just läbi vannitoa ukse.

Rohkem kui 30 aastat politseis töötanud Van Rensburg väitis, et ei astunud tagasi Pistoriuse juhtumi pärast, vaid soovib hakata tegelema äriga.

Steenkampi tapmist uuriv skandaal lahvatas käesoleva aasta veebruaris, kui väidetavalt oli Pistorius oma tüdruksõpra tulistanud ja ta tapnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles