Erki Nool dopinguartiklist: tekkis tunne, et antud arsti näol on tegu šamaaniga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Toomas Huik / Postimees

Kümnevõistluse olümpiavõitja Erki Nool lausus ETV hommikuprogrammile antud telefoniintervjuus, et tänases Eesti Päevalehes avaldatud kirjeldused aastatel 1995-2007 Eesti spordis aset leidnud ulatuslikust dopingupruukimisest tekitavad temas vastuolulisi emotsioone.

«Tunded on artikli lugemise järel kahetised, sest ühtegi nime seal ei ole. Kui olin pool lugu läbi lugenud, oli tunne, et antud arsti näol on tegemist šamaaniga, ning lõpuosa lugedes sai ka selgeks, et arst on vihane kodanik Margus K. (väidetav dopingainete vahendaja – toim)  peale,» lausus Nool ETV hommikuprogrammile.

«Kui me aga vaatame loos mainitud aega ehk aastaid 1995 kuni 2007, siis vaadakem ka seda, kui palju Eesti sportlasi tollal tiitlivõistlustel osales,» viitas Nool EPLi allikaks olnud Tartu arsti Vitali Bernatski väidetele, et tema klientideks olid tiitlivõistlustel kaasa teinud eestlased. «Seal ei ole palju vastupidavusalade sportlasi, aga kui need, kes hüppavad või heidavad, peaksid EPOt kasutama, on see minu jaoks arusaamatu,» juhtis Nool tähelepanu artiklis ära toodud dopingainete kasutamise efektidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles