Bjørgen võitis Tour de Skil naiste proloogi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Bjørgen.
Marit Bjørgen. Foto: SCANPIX

Täna Oberhofis startinud Tour de Ski algas naiste 3 km vabatehnikasõiduga. Esikoha teenis norralanna Marit Bjørgen, kes edestas 1,9 sekundiga kaasmaalanna Astrid Uhrenholdt Jacobseni. Kolmas oli poolatar Sylvia Jaskowiec (+7,0).

Esikuuikusse sõitsid ka sakslanna Denise Hermann (+8,4), ameeriklanna Jessica Diggins (+9,2) ja soomlanna Anne Kyllönen (+9,5).

Eesti suusatajatest oli stardis Tatjana Mannima, kes sai 71. koha (+42,3).

Tour de Skid boikoteerida ähvardanud poolatar Justyna Kowalczyk otsustaski starti mitte tulla. Soojakraadide tõttu olid korraldajad sunnitud radu muutma ning homsest naiste 9 km ja meeste 15 km klassikasõidust tehti 1,5 km vabatehnikasprint. «Kui see on lõplik otsus, siis ma olen 99 protsenti kindel, et ma ei osale,» teatas neljal järjestikusel aastal Tour de Skil triumfeerinud Kowalczyk eile kodumaise meedia vahendusel. Ka poolatari treener on vihane, et klassikadistantsid on vabatehnika vastu vahetatud. Kowalczyk on teatavasti tugev just klassikalises tehnikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles