Hollandile löödud iluvärav tõi Vassiljevile neljanda Hõbepalli

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev mängus Hollandiga.
Konstantin Vassiljev mängus Hollandiga. Foto: SCANPIX

2013. aasta Eesti jalgpallikoondise kõige ilusamaks väravaks valisid jalgpalliajakirjanikud Konstantin Vassiljevi teise tabamuse kodumängus Hollandi vastu. 1995. aastast välja antava Hõbepalli nime kandva auhinna võitis Vassiljev neljandat korda.

Kui Vassiljevi võiduväravas ei olnud mingit kahtlust, siis teise kuni neljanda koha peale käis juba tihedam rebimine. 44 punktiga jäi teiseks Sergei Zenjovi tabamus Asernaidžaanile ning esikolmiku lõpetas Vassiljevi esimene värav hollandlastele. Üsna napilt jäi poodiumikohalt välja Henri Anieri värav Trinidadile ja Tobagole.

1. Konstantin Vassiljev 2:1 Hollandile 80 punkti (80st võimalikust!)

2. Sergei Zenjov Aserbaidžaanile 44 punkti

3. Konstantin Vassiljev 1:1 Hollandile 43 punkti

4. Henri Anier Trinidad & Tobagole 34 punkti

5. Dmitri Kruglov Lätile 22 punkti

6. Henri Anier Andorrale 10 punkti

Hõbepall on iga-aastane auhind, mis antakse Eesti Jalgpalliajakirjanike Klubi hääletuse tulemusena Eesti jalgpallikoondise mängijale aasta kauneima koondisevärava löömise eest. Esimest korda leidis Hõbepall omaniku 1995. aastal.

Hõbepalli laureaate on tänaseks kogunenud üksteist – neljakordne võitja on Vassiljev, kolmekordsed võitjad on Martin Reim, Indrek Zelinski, kahekordne Andres Oper, korra on pärjatud Argo Arbeiter, Sergei Terehhov, Teet Allas, Kristen Viikmäe, Tarmo Neemelo, Vjatšeslav Zahovaiko ja Tarmo Kink.

Eesti koondis lõi 2013. aastal 13 ametlikus mängus kokku 13 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles