Giro pikim etapp lõi paremusjärjestuse segi, Mandri katkestas

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richie Porte
Richie Porte Foto: SCANPIX

Jalgratturite mitmepäevasõidu Giro d’Itaalia velotuuri täna sõidetud 262 km pikkuse 11. etapi võitis venelane Jevgeni Petrov (Katjusha), tuuri üldliidriks tõusis noor austraallane Richie Porte (Saxo Bank). Rene Mandri (Ag2r) katkestas, Kalle Kriit (Cofidis) sai 166. koha.

Liidrisärgis sõitnud Aleksandr Vinokurov (Astana) ning teist kohta hoidnud Cadel Evans (BMC) võtsid etapi alguses väga suure riski, kui lubasid 56 mehel peagrupist põgeneda ja kasvatada vahe ligi 20 minutile, kirjutab rattaprofid.com.

Etapi teises pooles jooksikutegrupp küll lagunes ning vahe hakkas vähenema, kuid Vinokurov jõudis siiski finišisse võitjast 12.45 hiljem. Kalle Kriit jõudis finišisse sprinterite grupis, mis kaotas võitjale 46.31.

Tuuri üldliidriks kerkis seega enne tänast etappi 6. kohal olnud ja täna 13. koha saanud Porte. Teiseks tõusis David Arroyo (Caisse d´Epargne) ning kolmandal kohal on horvaat Robert Kiserlovski (Liquigas-Doimo). Vinokurov langes 12. kohale (+9.58). Kalle Kriit on kokkuvõttes 127. kohal.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles