Kas Bengalsi kaitse lõhub Chargersi rünnaku?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Margus Hundil seisab pühapäeval ees elu tähtsaim lahing, kui Cincinnati Bengals kohtub ameerika jalgpalli liiga NFL play-off’i esimeses ringis San Diego Chargersiga. Just kaitse peaks Bengalsile võidu tooma ja kaitseliin, kuhu kuulub ka Hunt, lõhkuma Chargersi quarterback’i Philip Riversi mängu.

Bengals pääses kolmandat hooaega järjest play-off’i. Hurraa! Paraku said Cincinnati mehed mullu ja tunamullu juba esimese ringi järel puhkusele. Mängujuht Andy Dalton ei vedanud välja. Tänavu olla asjatundjate arvates olukord teine – Dalton kogenum, rünnak mitmekülgsem, kaitse betoonsem – ning Bengalsil reaalne võimalus pääseda finaali, Super Bowlile. Kui suudetakse oma tegelik tase välja mängida.

On vaid kaks meeskonda, kel nii rünnak kui kaitse mahuvad NFLi edetabeli esikümnes: New Orleans Sains ja Bengals. Lisades koduväljakueelise – Bengals pole kaotanud Paul Browni staadionil tänavu ainsatki mängu –, ei tohiks Chargersil olla suurt lootust. Paraku on Chargers väga valus vastane ja praegu tulikuum, võitnud põhihooajal pärast 10:17 kaotust Bengalsile neli viimast mängu.

Siinkohal küsimused, mille vastused saab teada pühapäeva hilisõhtul, kui selgub, kumb sats pääseb järgmisse ringi.

Kas platsil on hea või halb Dalton?

Daltoni tase kõigub servast serva nagu teismelise plika tuju. Kui tal oleks aina head päevad, võiks Bengalsile koha Super Bowlil ette kinni panna. Ent kahjuks on ka vastupidi – halval päeval ei leia Daltoni söödud kuidagi omasid, küll aga vastaseid, kes need vahelt lõikavad. Hea mitu korda – ka põhihooaja viimases mängus, kus Dalton tegi neli valesöötu, – on Bengalsi kaitse pidanud meeskonna mudast välja tirima.

Play-off’is eksimisruumi pole ning just pinge võib Daltoni murda. Palju, tõsi, sõltub sellestki, kuidas Bengalsi ründeliin oma mängujuhti kaitsta suudab. Seni on suudetud.

Aga ikkagi: kui Dalton ka Chargersiga mängised välja ei vea, tuleb Bengalsil tõsiselt mõelda, kas mitte leida uus quarterback, kes meeskonna tiitlini suudaks vedada.

Kas Hunt ja Co murrab Riversi?

Bengalsi kaitseliini jõud (või jõuetus) võib saada mängu võtmeks. Rivers on õnnestumisprotsendilt söötjatest parim ja reitingu järgi, kus võetakse arvesse kõiki elemente, neljas. Viimases neljas kohtumises on Rivers saanud kirja üheksa touchdown’i ja vaid kaks ta söötu on lõigatud vahelt. Mis tähendab, et mees saab liiga vabalt tegutseda.

Samas on Bengals neljas viimases mängus suutnud vastaste mängujuhi maha murda vaid seitsmel korral. Nüüd on käes tõestamise koht. Riversi elu tuleb raskeks teha, tal jätkuvalt kallal olla ning miks ei võiks Hunt olla see, kes näitab, kuidas asjad käivad?

Kas Bengalsi püüdjate pidu?

Statistika järgi on Chargersi söödukaitse kõigest 29. kohal. Kuigi viimastel nädalatel on Chargersi tagakaitsjad kosunud, peaks just Daltoni pikad söödud olema need, mis vastase lõplikult hävitavad. Ühelgi teisel tiimil peale Bengalsi pole kahte püüdjat, kel kirjas kahekohaline arv touchdown’e. Seega peavad A. J. Green (11 TD d) ja Marvin Jones (10) skooritegemise suuresti oma õlgadele võtma. Annaks taevas, et õlad kannaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles