Raul Must sihib kodusel Euroopa karikaetapil esikohta

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Andres Haabu

9. jaanuaril algab Tallinnas Kalevi spordihallis viiendat korda toimuv Euroopa karikaetapp sulgpallis. Kõrgetasemeline sulgpallituniir, mis kuulub Rahvusvahelise Sulgpalliföderatsiooni võistluskalendrisse, toob Eestisse 220 võistlejat 27-st riigist.

Kodusel turniiril on kõrged sihid seadnud Eesti esirekett Raul Must. Maailma edetabelis 80. kohal paikneval Mustal on võistlustel kolmas asetus. «Peamine eesmärk on turniir võita. Konkurents on tihe ja üllatusi võib tulla, mistõttu võtan mäng korraga. Peamiseks rivaaliks pean Ville Langi, kuid raskeid vastaseid on palju,» sõnas Must.

Esimese ja teise asetusega on Soome esinumbrid Ville Lang (maailma edetabels BWF 34.) ja Eetu Heino (BWF 76.). Just soomlased on seisnud eelnevatel aastatel Musta teel turniirivõidu kojujätmisel. Kahel korral on Eesti esinumber pidanud finaalis tunnistama Ville Langi paremust ning eelmisel aastal jäi poolfinaalis alistamata Eetu Heino. Musta esimene vastane selgub kvalifikatsiooniturniirilt ja nende mäng alagab reedel, 10. jaanuaril kell 12.25.

Naisüksikmängus alustavad põhiturniiritabelis kaks eestlannat Laura Vana (BWF 155.) ja Karoliine Hõim (BWF. 185). Laura Vana esimene vastane on venelanna Jevgenia Kosetskaja, nende kohtumine algab reedel 10. jaanuaril 14.30. Karoliine Hõim läheb vastamisi kuuendana asetatud Hollandi esindaja Soraya De Visch Eijbergeniga. Nende mängu saab näha reedel, 10. jaanuaril  kell 11.50. Võistlustel kõrgeima paigutusega on eelmise aasta võitja taanlanna Line Kjaersfeldt (BWF. 57).

Teised Eesti sportlased loodavad üksikmängudes põhiturniiri tabeli koha välja võidelda neljapäeval, 9. jaanuaril toimuval kvalifikatsiooniturniiril. Meesüksikmängus on kõrgeimad lootused Eesti teisel reketil Rainer Kaljumäel, kes kvalifikatsiooniturniiri võidu korral läheks põhiturniiril vastamisi just Raul Mustaga. Naisüksikmängus üritavad põhiturniirile pääsu veel noortekoondisse kuuluvad mängijad eesotsas noortemeistri ja Euroopa Sulgpalliliidu tulevikutähtede projekti valitud Kristin Kuubaga.

Eesti sportlased asuvad võistlusse ka paarismängudes. Paarismängudes näeb sulgpallipublik väljakul Londoni olümpiamängude paarismängu pronksmedali võitjat venelanna Nina Vislovat. Visloval on nii nais- kui segapaarismängus koos paariliste Anastasia Tšervaikova ja Vitalij Durkiniga kõrgeim asetus.

Võistluse kvalifikatsiooniturniir toimub 9. jaanuaril, põhiturniiri mängud peetakse 10. jaanuaril. Mõlemal päeval algavad mängud  kell 9.00. Laupäeval, 11. jaanuaril kell 10.00 - 14.00 mängitakse veerandfinaalid ja kell 16.30 - 20.00 poolfinaalid. Pühapäeval, 12. jaanuaril toimuvad kõikide mänguliikide finaalid, mis algavad kell 10.00. Kõik turniiri mängud toimuvad Tallinnas Kalevi Spordihallis, Juhkentali 12.

Postimees näitab truniirist ka otsepilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles