Bengalsis käib möll: kas Hunt saab oma tahtmise?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt.
Margus Hunt. Foto: SCANPIX

Kired Cincinnati Bengalsi masendava play-off-kaotuse järel on suuresti vaibunud ja süüdlased välja selgitatud ning alanud tavapärane töine möll – mängijate ja treenerite lahkumine-palkamine. Möllu keskmes on kaitsemängu treener Mike Zimmer, kes Margus Hundi arvates peaks kindlasti Bengalsis jätkama. Osaliselt on kaalul ka Hundi lähitulevik.

Pärast seda, kui Bengals sai play-off’is San Diego Chargersilt häbiväärselt 10:27 tappa, leidsid eksperdid, fännid ja meedia ruttu patused: mängujuht Andy Dalton, peatreener Marvin Lewis ning ründemängu treener Jay Gruden.

NFLis lähevad hooaja viimase kohtumise järel mängijad puhkusele, kontorid aga alustavad kibekiirelt tööd. Juba jõudis Washington Redskins palgata endale peatreeneriks Grudeni, kelle asemele nimetas Bengals senise läbimurdjate treeneri Hue Jacksoni. Fännid ja mitmed asjatundjad on rahul, sest peavad Jacksonit äärmiselt pädevaks meheks.

Bengalsi kaitse on NFLi üks parimaid ja seda tänu treener Zimmerile. Nüüd aga ihkavad Minnesota Vikings ja Tennessee Titans Zimmerit endale peatreeneriks. Cincinnati on ärevil, sest Zimmerit hinnatakse Bengalsi jaoks märksa olulisemaks kui peatreener Lewist või mängujuht Daltonit.

«Loodan, et Zimmer ikka jääb Bengalsisse, ta on hea treener,» sõnas Hunt pärast hooaja lõppu Postimehele.

Positiivne on see, et Zimmer tahab Bengalsis jätkata, sest tal olevat töö lõpule viimata. Kuid ta on seadnud klubi juhtkonnale ühe tingimuse: tiimi parim äärekaitsja Michael Johnson, kes oli pool hooaega vigastuse tõttu väljas, peab meeskonnas jätkama.

Johnsoniga on seostud otseselt Hunt. Nimelt valiti eestlane Bengalsisse eesmärgiga, et temast saaks Johnsoni asendaja. Johnsonil lõpeb leping ning temast saab tänavuse mängijateturu atraktiivseim kaup. Arvatakse, et mees võib nõuda aastapalgaks 12 miljonit dollarit ja rohkemgi. Bengalsil tekib Johnsoni hoidmisega paraku probleeme, sest tuleb säilitada veel paar mängijat, kes teenisid seni penne – näiteks NFLi parimaks vastaste murdjaks tõusnud Vontaze Burfict – ning pakkuda võimsat lepingut tiimi suurimale ründestaarile, püüdja A.J. Greenile, kelle kontraht lõpeb 2015. aastal. Daltonil saab leping otsa järgmise hooaja lõpus ning kui Bengals soovib jätkata tema, Greeni, Burficti ja Johnsoniga, mindaks aastal 2015 jõuliselt üle palgapiirangu, mida teha ei saa.

Niisiis on Bengalsi bossidel käed üsna seotud. Siiski on üks võimalus, mida fännid tervitaksid suurima hea meelega – teha Zimmerist Bengalsi peatreener ja Lewis vallandada. Ehk on Zimmer sel juhul valmis Johnsonist loobuma, kuigi vaevalt.

Niisiis mõjutavad peagi tehtavad otsused Hundi lähitulevikku – kui lahkub Zimmer, on halb, sest tema järeltulija ei pruugi eestlasesse samavõrd hästi suhtuda. Samas kui lahkub Johnson, peaks Hunt saama rohkem mänguaega.

Ootame-vaatame, aeg annab arutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles