Eestlased Dakari rallil: hõre õhk mõjus väsitavalt

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Triisa.
Toomas Triisa. Foto: Kaia Triisa / Facebook

Dakari ralli eilse maratonkatse teine pool Dakar Team Estonia sõitjatele Toomas Triisale ja Mart Meerule erilist muljet ei jätnud. Tegu oli 450 kilomeetrise väga kiire katsega, mis läbis osaliselt ka maailma suurimat, 10 582 ruutkilomeetrise pindalaga soolavälja Sakar del Uyuni.

Kaheksas võistluspäev Dakaril tõi kõik võistlejad Tšiilisse, mis on kolmas riik, mida tänavu läbitakse. Mootorratturid ja quadid tulid Calamasse Boliiviast, autod ja veoautod aga Saltast, Argentinast. Küll jättis Triisale ja Meerule aga kustumatu mälestuse maratonkatse esimene pool päev varem, kui jõuti Boliiviasse ja kohalikud sõitjaid vastu võtsid.

Kaheksandal võistluspäeval lõpetas Triisa katse 40. kohal, Meeru koht oli 60. Kaotust katse võitnud Cyril Despres'le (Yamaha) kogunes vastavalt 45.14 ja 1.21.57.

«Kui eilne päev oli tõeliselt äge, hea rada, palju rahvast ja äärmiselt soe vastuvõtt, siis tänane erilist muljet ei jätnud. Kiire katse, ainult mööda teid,» rääkis Triisa Calamas pärast kaheksandat päeva. «Kuna katsed sõideti 3000-4000 meetri kõrgusel merepinnast, siis hõredam õhk väsitas meid ikka üsna korralikult. Nüüd aga oleme laagris ja kõik on korras,» lisas Meeru.

Üldarvestuse liider on endiselt Marc Coma (KTM), kes edestab pea neljakümne minutiga Joan Barredat (Honda). Kolmas on pisut vähem kui pooleteise tunnise kaotusega liidrile Jordi Viladoms (KTM). Meeru koht on 46. (+10.44.26) ja Triisa koht 63. (+17.50.30).

Dakari üheksas päev viib sõitjad mägedest Vaikse ookeani äärde. 422 kilomeetrine katse kulgeb Calamast Iquiquesse ning langeb 3400 meetri pealt 420 meetrini merepinnast. Peaasjalikult on katse kivisel pinnasel, kuid kohati on sees ka liivasemat pinnast Atacama düünides ning lõpuosa on puhtalt liival. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles