Tammeka ei võtnud saneerimispakkumist vastu. Meistriliiga kohast tuleb loobuda?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka alistas sügisel üleminekumängudes Rakvere Tarva ja tagas endale ka algavaks hooajaks koha Meistriliigasse. 28. jaanuariks peaks saama selgeks, kas meeskond on võimeline ka kõrgliigas mängima.
Tammeka alistas sügisel üleminekumängudes Rakvere Tarva ja tagas endale ka algavaks hooajaks koha Meistriliigasse. 28. jaanuariks peaks saama selgeks, kas meeskond on võimeline ka kõrgliigas mängima. Foto: Imre Pühvel

Tartu JK Tammeka ei võtnud Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) poolt esitatud saneerimisettepanekut vastu ja jätkab algavaks hooajaks litsentsinõuete täitmist kõrvalise abita.

Vahepealse perioodi jooksul saatis EJLile omapoolse nägemuse küll Jalgpallikool Tammeka, kes oli klubi tervikliku säilimise huvides nõus saneerimises osalema, kuid kuna Jalgpalliklubi Tammeka ettepanekut vastu ei võtnud, siis jätkub litsentseerimine kõrvalise abita, teatab Eesti Jalgpalli Liit.

Teatavasti kohtus EJLi juhatus laupäeval, 11. jaanuaril Jalgpalliklubi Tammeka presidendi Jane Afshariga ning tegi talle ettepaneku alustada klubi saneerimisprotsessi, mille tingimused öeldi välja nii kohtumisel kui ka päev hiljem kirjalikult.

Afshar pakkus kohtumisel välja, et Tammeka annab oma vastu teisipäevaks, 14. jaanuariks. Kuna selleks ajaks Tammekalt vastust ei tulnud, püüdis EJL vastust saada telefoni teel ja saatis kolmapäeval, 15. jaanuaril Tammekale kirja, milles pikendas vastuse andmise tähtaega kuni 16. jaanuari kella 10:00-ni.

Samas kirjas juhiti Tammeka tähelepanu sellele, et kui antud tähtajaks vastust ei tule, siis järeldab EJL, et klubil puudub huvi saneerimisprotsessi vastu ja pakkumine kaotab kehtivuse.

Kuna varem kokku lepitud ajaks ja ka pikendatud tähtajaks Tammeka klubilt vastust ei tulnud, siis kaotas saneerimispakkumine oma kehtivuse ning Tammeka litsentseerimisprotsess jätkub kõrvalise abita.

Ühtlasi andis EJL Tammekale litsentseerimises ajapikendust: klubi poolt 6. jaanuariks esitamata jäänud dokumentide, seal hulgas peatreeneri ja tegevjuhi leping, viimane tähtaega on 28. jaanuar. Kui selleks päevaks vajalikke dokumente ei laeku, siis eemaldatakse Tammeka litsentseerimisprotsessist. Sellisel juhul kaotaks Tammeka enda koha ka Meistriliigas.

Tammeka lõpetas mulluse hooaja Eesti liigas üheksandana ning kindlustas endale koha kõrgliigas, kui kahe mängu kokkuvõttes suudeti üleminekumängudel alistada Rakvere Tarvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles