Kriminaalsüüdistuse saanud Ecclestone pani ameti maha

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tegevjuht Bernie Ecclestone teatas, et lahkub tema vastu algatatud kohtuasja tõttu sarja omanikfirma CVC direktori kohalt.

Kümnete miljonite eurode suuruses altkäemaksus süüdistatava Ecclestone'i sõnul on ta süütu, ent loobub siiski kuni kohtuprotsessi lõpuni direktori kohast. Samas kinnitas britt, et jätkab siiski kuningliku vormelisarja igapäevast juhtimist.

Süüdistuse kohaselt andis Ecclestone Saksa pankurile Gerhard Gribkowskyle aastatel 2006-07 kokku 33 miljonit eurot altkäemaksu. Gribkowsky on juba raha vastuvõtmises süüdi mõistetud ja kannab vanglakaristust. Süüdistajate sõnul tagas Ecclestone altkäemaksu andmisega selle, et vormel-1 sarja õigused müüakse tema enda poolt välja valitud investeerimisfirmale CVC. Ecclestone tunnistab raha maksmist, kuid eitab kategooriliselt altkäemaksusüüdistust, väites hoopis, et sattus ise väljapressimise ohvriks. Tema väitel nõudis Grabkowsky temalt raha, ähvardades mittemaksmise korral esitada valeväiteid Ecclestone’i väidetavate maksupettuste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles