Dakari ralli võitja võib selguda skandaalsel moel

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephane Peterhansel
Stephane Peterhansel Foto: AP / Scanpix

Dakari maratonrallil vahetus enne viimast katset skandaalsel kombel üldliider, kui Stephane Peterhansel jõudis katsel senisele esikohaomanikule Nani Romale järele ja möödus, edestades hispaanlast katse lõpus ligi kuue minutiga. Üldarvestuses tähendab see, et enne tänast viimast katset on Peterhanseli edu Roma ees napid 26 sekundit. Samas võib eeldada, et ralli võidab ikkagi Roma, sest päev varem teatas Mini tiim, et Peterhansel peab esikoha Romale jätma, kindlustamaks tiimile kolmikvõidu.

Senise karjääri jooksul 12 korda Dakari ralli võitnud Peterhansel ei üritanudki katse järel oma pahameelt varjata. «Mäng on läbi. Oli lõbus, saime sõitu nautida,» pressis Peterhansel läbi hammaste. «Tiim ütles, et me rohkem riske ei võtaks. See ajab närvi, sest oleme teinud ränka tööd, aga Mini tahab, et kolm autot poodiumile jõuaks. Sellise kiiruse juures, millega me praegu sõidame, võib aga vabalt juhtuda, et üks või koguni kaks autot teevad avarii. Teadsime, et nii võib minna, aga ei uskunud, et tiim tõepoolest sellise sammu teeb.»

Mini sellise otsuse mõistsid hukka ka korraldajad ning isegi võitjaks valitud Roma. «Olen pettunud. See on Stephane’i suhtes ebaõiglane. Tegu on halva otsusega,» lausus hispaanlane.

«Kui tahaksin õelutseda, ütleksin Minile, et tulgu siis oma auhinnale kohe järele. Võitlus ilma riske võtmata toob kaasa säratult saadud võidu,» sõnas võistluste direktor Etienne Lavigne.

Rallil osalevad eestlased Toomas Triisa ja Mart Meeru näitasid eilsel eelviimasel katsel taas head kiirust, lõpetades vastavalt 26. ja 35. kohaga.

Mootorrataste arvestuses hoiab liidrikohta Marc Coma,. Meeru on 40. ja Triisa 51. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles