Hispaania lehe paljastus: Neymar on tegelikult maailma kalleim jalgpallur

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neymar.
Neymar. Foto: SCANPIX

Hispaania ajaleht El Mundo heitis valgust ründaja Neymari üleminekule Santosest FC Barcelona ridadesse ning tegi järelduse, et tegelikult maksti brasiillase eest mitte väidetud 57 miljonit, vaid koguni uskumatud 95 miljonit eurot.

Läinud suvel Barcelonasse siirdunud Neymari ümber on viimastel nädalatel puhkenud skandaal, kuna tema firma DIS Esporte, kellele kuulus 40 protsenti tema mängijaõigustest, väidab, et neid on tüssatud. Nimelt maksis Barcelona Santosele 17 miljonit ja Neymari vanemate firmale Neymar&Neymar veel 40 miljonit eurot. DIS Esporte sai 40% ehk 6,8 miljonit eurot Santosele makstud summast, Neymari perele tasutud rahast ei jõudnud nendeni aga pennigi.

El Mundo käsutuses olevatest kohtudokumentidest selgub, et lisaks eelmainitud summadele maksis Barcelona 7,9 miljonit eurot veel kolme Santose noormängija õiguste omandamise eest, 9 miljonit eurot kahe Santose ja Barcelona vahelise sõprusmängu eest, 8,5 miljonit eurot Neymari agendist isale tehingu vahendamise eest, 2,6 miljonit eurot teistele agentidele ning viimaks ka 10 miljoni euro suuruse lepingu sõlmimise tasu.

See teeb kokku 95 miljonit eurot, misläbi Neymarist saaks maailma kõigi aegade kalleim jalgpallur. Praegu kuulub see au ametlikult Madridi Realis mängivale Cristiano Ronaldole, kelle eest maksti 94 miljonit eurot. Suvel Gareth Bale'i ostes maksis Real enda kinnitusel waleslase eest Tottenham Hotspurile 91 miljonit eurot, ehkki asjatundjad hindavad seda summat pigem 100 miljoni euro suuruseks.

Barcelona klubi teatel on Neymari ülemineku suhtes algatatud uurimine õigustamatu ja kummaline, ühtlasi kinnitatakse, et mitte midagi ebaseaduslikku pole ükski osapool korda saatnud. El Mundo lugu nimetati otsesõnu valeks. Pole välistatud, et seaduste kohaselt ei peagi Barcelona eelmainitud tehinguid (näiteks noormängijate õiguste omandamist) Neymari ostutehingu hulka lugema, tõenäoliselt seisab selle väljaselgitamiseks aga ees pikem kohtuprotsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles