Legendaarne Pljuštšenko pääseb skandaalsel moel Sotši olümpiale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Pljuštšenko.
Jevgeni Pljuštšenko. Foto: SCANPIX

2006. aastal Torino taliolümpial iluuisutamise meeste üksiksõidus kuldmedali võitnud ja 2002. ja 2010. aastal hõbedase autasu kaela saanud venelane Jevgeni Pljuštšenko osaleb ka 7. veerbauril algaval Sotši OMil. Kui tulemuste järgi ei oleks tohtinud Pljuštšenkol OMile asja olla, siis Venemaa Iluuisuliit otsustas 31-aastast legendi eelistada siiski noorematele.

Venemaal on Sotši OMil meeste üksiksõidus vaid üks koht ja paljud eeldasid, et selle koha saab tänavune Venemaa meister Maksim Kovtun, kirjutab RIA Novosti.

Koduses pingereas edestaski Kovtun seetõttu Pljuštšenkot ja lisaks ei tulnud vanameister välja ka hiljuti Budapestis toimunud EMil. Budapestis pidi Kovtun leppima aga viienda kohaga, mida loeti ebaõnnestumiseks.

Samas tasub meenutada, et EMil teenis hõbemedali venelane Sergei Voronov ja pronksi venelane Konstantin Menšov. Nimetatud mehed kaotasid kodustel meistrivõistlustel aga Pljuštšenkole ja nii otsustaski täna Venemaa Iluuisuliit, et OMil stardib kolmekordne maailmameister ja seitsmekordne Euroopa meister Pljuštšenko.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles