ManU peibutas ebatavalise trikiga Rooneyt klubis jätkama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi soovib iga hinna eest klubis hoida Wayne Rooneyt ning Inglismaa ajakirjanduse andmetel ollakse selle nimel valmis astuma üsna ebatavalisi samme.

Rooney, kelle praegune leping Unitediga lõpeb pooleteise aasta pärast, saab Briti lehtede andmetel selle pikendamise korral mõistagi tavapärase «prääniku» nagu palgatõusu 300 000 naelani nädalas, lisaks on aga väidetavalt talle avaldatud ka salajased plaanid selle kohta, milliseid mängijaid United plaanib lähiajal osta.

Guardiani väitel hindab Rooney sellist kohtlemist kõrgelt ega kavatse peatreeneri David Moyesi ja uue tegevjuhi Edward Woodwardi usaldust kuritarvitada. Selline lähenemine on teravas vastuolus Unitedis varem valitsenud tavadega. Näiteks kahtles Rooney Unitedi ambitsioonides ka 2010. aasta sügisel, soovides klubist lahkuda. Toonane peatreener sir Alex Ferguson meenutas oma hiljuti avaldatud elulooraamatus värvikalt, kuidas ta ründaja seepeale paika pani. «Ütlesin talle, et igasugune ambitsioonide puudumise jutt on jabur. Wayne arvas, et me oleksime pidanud Mesut Özili jahtima. Vastasin, et pole tema asi, keda me jahime. Ütlesin, et tema asi on mängida.»

United on talvise üleminekuakna jooksul juba teinud klubi kõigi aegade rekordostu, kui Londoni Chelseast soetati 37 miljoni naela eest poolkaitsja Juan Mata. Tiitlikaitsjana hoitakse Inglismaa kõrgliigas 22 vooru järel alles seitsmendat kohta, liidrist Londoni Arsenalist lahutab Unitedit juba 14 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles