Varesest lahkunud Kink otsib uut klubi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink.
Tarmo Kink. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise ääre­poolkaitsja Tarmo Kink on endiselt koduklubita, kuid aega uue tööandja leidmiseks on tal veel terve kuu.

Leping Itaalia esiliigas mängiva senise koduklubi Varesega on Kingi sõnul tänaseks lõpetatud ning seega ei kammitse teda homme Euroopa liigades sulguv üleminekuaken. «Olen selles mõttes vaba mees, et Varesega on asjad korras. Samas nad pakkusid mulle ise, et võin soovi korral ka sinna tagasi minna, aga mind see variant ei tõmba,» sõnas Kink, kes on juba varemgi maininud, et kuna Itaalia Serie B koondisemängude ajaks pausi ei tee, muudab see klubis põhikoosseisu pääsemise keeruliseks.

«Jah, see on suurim takistus. Tunnen ise ka, et ma ei saa niimoodi normaalselt mängida, kui näiteks nii septembris kui ka oktoobris olen koondisemängude tõttu 10–12 päeva eemal – see teeb kahe kuu peale kokku ligi kuu aega,» lausus Kink. «Itaalias oldi küll mõistvad, aga seal käib mäng ikka puhtalt tulemuse peale, mingit harjumise aega sulle eriti ei anta.»

Viimase aasta Ungaris Gyori ETOs laenul viibinud, kuid sealgi lepingusegaduste tõttu lõpuks pingile jäänud Kink loodab eeskätt leida klubi, kus korralikult mänguaega teenida. «Itaalia puhul oli endal ka alati ebamugav tagasi minna – teine mees mängib hästi ja siis tulen mina midagi nõudma. Mängida küll iseenesest sain, 15–20 minutit tuli ikka mängudes ära, aga see olukord mind ei rahulda.»

Uut tööandjat laseb ta otsida agentidel ja oma pead sellega ei vaeva. «Tegelikult loodan, et juba lähipäevade jooksul saab midagi selgemaks, asjad ongi natuke konkreetsemaks läinud. Huvi on tuntud siit, sealt ja kolmandast kohast, aga igasugune huvitundmine on mind alati ükskõikseks jätnud, tahan konkreetset pakkumist näha. Tegelikult ei oleks arvanud, et see kõik nii keeruline võib olla…» nentis Kink.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles