Rocki võimas seeria jätkus, Kalevil endiselt rusuv seis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rock suutis taas Kalev/Cramo (pildil palliga Tanel Soku isikus) põlvili suruda.
Tartu Rock suutis taas Kalev/Cramo (pildil palliga Tanel Soku isikus) põlvili suruda. Foto: Peeter Langovits

Sel nädalal Eurochallenge’i sarjas seitsmenda vastase järjest maha murdnud Tartu Rocki korvpallimeeskond noppis eile õhtul taas magusa võidu, kui koduses liigas tehti 75:68 selg prügiseks viimase kolme aasta meistril Kalev/Cramol. Tänavu võitmise kunsti hästi valdav Rock oli lõpuminutitel oma kodusest konkurendist lihtsalt kindlam ja ühtsem.

«Oli võrdsete mäng, viimane veerandaeg oli rohkem meie käes,» tõdes Rocki tagamängija Gert Dorbek. «Oli palju võitlust ja palju praaki, mõlemad tahtsid aga kangesti võitu. Kõik Rocki ja Kalevi kohtumised kipuvad sellised olema.»

«Kohtumise algus oli selline võitluslik ja füüsiline. Kalev on vast Ühisliigas sellise mänguga harjunud, aga meile lõi see natuke vibra sisse,» selgitas Rocki juhendaja Gert Kullamäe, et alguses nad end kõige kindlamalt ei tundnud. «Oleme järjest võitnud ja mehed on suutnud hoida lõpus külma pead. Täna (eile) andsime küll mööda visatud vabavisetega Kalevile lõpus võimaluse. Enesekindlus peab olema mõistlikkuse piires. Tuleb hoida vaimu üleval.»

Rocki jaoks oli see omavahelistes kohtumistes nüüd teine järjestikune võit – detsembri lõpus toimunud karikafinaalis jäid tartlased mäletatavasti peale 71:69. Eesti liiga tänavuse hooaja esimeses omavahelises kohtumises oli 78:75 peale jäänud aga Kalev/Cramo.

Kui Rock on viimasel ajal püsinud heas hoos, siis Kalevil pole kõige paremini läinud. «Emotsionaalses mõttes oleks võitu väga vaja olnud, kuna meeskonnas ei ole viimasel ajal väga head ajad. Olukord on natuke rusuv,» tunnistas kalevlaste juhendaja Alar Varrak. «Rock on praegu väga hea meeskonnavaimuga, midagi sarnast, nagu meil oli oktoobris. Püüame toonast seisu taastada.»

Nii on Varrakul olemas ka visioon, kuidas praegusest olukorrast välja tulla ja meeskonnale edasiseks uus hingamine anda. «Praegu tundub, et on natuke liiga palju taktikat, aga mäng on tegelikult rohkem üks-üks-olukordade peale rajatud,» märkis kalevlaste peatreener.

Kalev/Cramo poolel ei teinud eilses kohtumises veel kaasa Gregor Arbet, kes ei jõudnud matši ajaks Kreekast kodumaale. Juhul kui dokumendid saavad korda, kavatseb Varrak võtta Arbeti tänasele Hito mängule kaasa ja püüab talle ka mänguminuteid anda. Eilses kohtumises ei jagunud Kalevi ridades mänguaega Devin Gibsonile, kelle edasine saatus on praegu lahtine.

Kalev/Cramot ootavadki nüüd lähiajal ees mängud koduses meistriliigas, järgmine Ühisliiga kohtumine on kavas 16. veebruaril, kui sõidetakse külla Turowile. Eurochallenge’i vahegrupis liidrikohta nautiv Rock tuleb eurosarjas taas platsile 11. veebruaril, siis võõrustatakse Samaara Krasnõje Krõljat, kes võõrsil suudeti lisaajal üle mängida. «Meil tulevad nüüd ülitähtsad kohtumised ja peame nendeks valmis olema,» sõnas Dorbek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles